Vattenfall bygger ny vindkraftspark i Storbritannien

Vattenfall investerar cirka 1,2 miljard kronor i en ny vindkraftspark i Storbritannien. Parken är beräknad att tas i drift i början av 2017 och leverera el till 30 000 hushåll.

Vattenfall fortsätter att ställa om sin produktion mot mer förnybart och investerar nu 90 miljoner pund, cirka 1,2 miljarder kronor, i en ny vindkraftspark i Storbritannien. Vindkraftsparken Ray Wind Farm, i Northcumberland i nordöstra England, kommer att bestå av sexton landbaserade vindkraftverk och ha en kapacitet på drygt 54 MW.

Det motsvarar elförbrukningen hos cirka 30 000 hushåll.

Byggstarten av Ray Wind Farm är planerad till i slutet av juli i år. De första vindkraftsturbinerna kommer att levereras nästa år. Vindkraftsparken beräknas tas i drift i början av 2017.

Storbritannien är en av Vattenfalls huvudmarknader när det gäller vindkraftproduktion. Vattenfall äger och driver idag sammantaget närmare 240 havs- och landbaserade vindkraftverk runt om i Storbritannien. Den samlade kapaciteten uppgår till cirka 650 MW, varav huvuddelen utgörs av havsbaserade vindkraftverk.

Mer information om projektet finns på: www.vattenfall.co.uk/ray

Vattenfalls pressavdelning, telefon: 08-739 50 10, press@vattenfall.com
Vattenfalls Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum
Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se

Se även

Havsbaserat vindkraftverk

Vattenfall och RWE slutför avyttringen av Norfolk Offshore Wind Zone

Vattenfall har idag slutfört avyttringen av Norfolk Offshore Wind Zone till RWE. Den överenskomna köpeskillingen uppgår till motsvarar 963 miljoner GBP. 

Läs hela artikeln
Landbaserad vindkraftspark

Vattenfalls största landbaserade vindkraftsprojekt får miljötillstånd

De intilliggande vindkraftsparkerna Norrbäck och Pauträsk som tillsammans utgör Vattenfalls hittills största landbaserade vindkraftsprojekt har fått ett slutgiltigt miljötillstånd.

Läs hela artikeln
Parkeringhus i Lund. Illustration: Lloyds arkitektkontor

Avvecklade vindkraftverk blir parkeringshus i Lund

I det nya hitech-området Brunnshög i Lund ska rotorblad från en demonterad dansk vindkraftspark bli en del av designen på ett hållbart och klimatsmart flervånings parkeringshus.

Läs hela artikeln