Vattenfalls klimatcoach

Få råd och klimatsmarta tips

Vattenfalls klimatcoach ger stöd, råd och tips på vad du kan göra för att få en mer klimatsmart vardag.

Lasse är ett välkänt ansikte för många. Som ”Energiexperten i TV4” under 2008–2009 gjorde han över 70 avsnitt. Han förmedlade hundratals enkla och smarta tips för att spara energi.

Från lokalt till globalt

Nu, som klimatcoach, är ämnesfrågorna bredare och djupare. Som alltid vurmar Lasse för vad den lilla människan kan göra. Många små insatser kan ge stora positiva resultat. Allting vi människor gör har någon form av miljöpåverkan. Därför är klimatfrågan global!

Kontakt

Har du frågor kring hur du kan bli klimatsmartare?

twitter.com/LasseEjeklint

klimatcoachen@vattenfall.com

Fyra korta frågor

Vad är en klimatcoach?

En klimatcoach stöttar och ger tips och råd till människor som vill leva ett mer klimatsmart liv. Klimatcoachen ska hjälpa dig, ung som gammal, i beslutsprocessen och ge dig allt från konkreta tips till hur tekniska lösningar bidrar till ändrat beteende.

Varför behövs det en klimatcoach?

Fler och fler pratar om att CO2-halterna stiger och klimatförändringarna blir påtagliga lokalt. Många människor ställer sig frågan ”Vad kan jag göra och vad ger störst effekt?”. Som klimatcoach kan jag guida dig.

Vad innebär arbetet som klimatcoach?

Min uppgift som klimatcoach är att ge tips och råd om klimatsmarta val och möjligheter. Bland annat är jag tillgänglig för frågor via sociala medier. Visst, jag jobbar på Vattenfall men som klimatcoach förväntas jag vara objektiv. Klimatcoach passar mig som person eftersom jag brinner för miljö-, klimat- och energifrågor. Vattenfall gör mycket inom dessa områden. Och det är kul att dela med sig, för jag tror inte allmänheten alltid vet vad Vattenfall sysslar med.

Var finns den största potentialen?

Inom mat och transporter, för att inom dessa områden finns det så mycket att göra för att minska CO2-utsläppen.

Vem är du?

Namn 
Lars Ejeklint

Ålder 
64 år

Bor 
I Luleå

Familj 
Singel, 23 barn (varav tre egna, har många som jag stödjer och är extra vuxen eller vän till)

Intressen 
Gå på tur på fjället sommar och vinter, umgås med familjen och att laga mat

Aktuell
Som Vattenfalls klimatcoach