Ett grönskande Berlin

Vattenfall har startat ett projekt för att förvandla gamla industriområden i Berlin till grönskande storstadsträdgårdar. I år öppnades företagets allra första storstadsträdgård mitt i den tyska huvudstaden.

Berlin växer, och i takt med att staden expanderar ökar också behovet av grönområden.

Stadsodling blir alltmer populärt i Berlin, och Vattenfall vill bidra till en grönare stad genom att upplåta mark där Berlinborna tillsammans kan plantera, odla och skörda sina grödor.

Vattenfall öppnade sin allra första storstadsträdgård i juni i år. Trädgården ligger i den trendiga stadsdelen Mitte i östra Berlin, och fungerar som en storstadsoas och en mötesplats på en och samma gång. Projektet heter Pflanz was! (Plantera något!), och målet är att omvandla gamla industriområden till grönskande stadsträdgårdar.

I trädgården odlar man i hinkar och odlingslådor i stället för att gräva ned plantorna i marken. Det gör att trädgården enkelt kan flyttas om det visar sig att tomten ska bebyggas. Trädgården är 500 kvadratmeter stor, och är uppdelad i olika sektorer med varsitt tema – en köksträdgård, en barnträdgård, en internationell trädgård med exotiska växter från hela världen, ett område med sittplatser och en relaxavdelning med solstolar och parasoll.

Vattenfall planerar fler trädgårdsprojekt, och samarbetar med stadsodlarföreningar, skolor och grannar.

Mer information

Storstadsodlare gör Berlin till en grönare stad

Senast uppdaterad: 2016-10-21 16:18