Praktik med Tekniksprånget

Att praktisera med Tekniksprånget är en fantastisk möjlighet för dig som är nyfiken på vad en ingenjör gör om dagarna och ännu inte har sökt till universitet/högskola.

Som Tekniksprångspraktikant blir du en del av oss och får arbetsuppgifter som ger dig insikt och kunskap om ingenjörslivet hos oss. Förhoppningsvis inspirerar vi dig att bli ingenjör. För oss är det ett tillfälle att få lära känna dig och ta del av dina kunskaper och idéer. Vår framtida arbetskraft finns hos dig!

Stort behov av ingenjörer

Vi på Vattenfall har stort behov av ingenjörer och vi ser det som viktigt att stödja dig som vill jobba med detta i olika former. Vi samarbetar därför med Tekniksprånget. Tekniksprånget ger avgångselever från gymnasieskolornas natur- och teknikprogram chansen att praktisera på ett företag för att få en bättre bild av vad ingenjörsyrket kan innebära och för att stimulera studenter till att läsa vidare på högskola/universitet inom teknikområdet.

Praktiken är fyra månader lång och du får en praktiklön om 13 500 kronor per månad. Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien på uppdrag av regeringen.

Genom Tekniksprånget vill vi visa ingenjörsyrkets mångsidighet. Vi vill också få en chans att träffa dig och vara en del i din utveckling. Genom att vara med i Tekniksprånget vill vi ge fler möjligheten att upptäcka vilket spännande och varierande yrkesliv du kan ha som ingenjör och samtidigt får vi chansen att visa dig hur det är att jobba hos oss.

Intresserad? Gå in på teknikspranget.se och ansök.  

Senast uppdaterad: 2014-05-09 08:13