Beredar- och projektledarprogrammen

Vattenfall Services har två program för dig som vill arbeta som projektledare eller beredare. I två terminer går du en företagsanpassad utbildning där arbete och studier varvas, för att sedan fullt ut arbeta i din nya roll inom Vattenfall Services.

Vattenfall Services är ett av Sveriges ledande entreprenadbolag inom underhålls- och byggnationstjänster av elanläggningar och elnät. Våra kunder finns inom energi- och nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag samt entreprenadbolag. Varje dag ser våra medarbetare till så att du som slutkund får el till ditt hem. Våra projekt och tjänster sträcker sig från kärnkraft, vattenkraft, vindkraft och elnät till energieffektivisering, laddstolpar och e-mobility.

Beredar- och projektledarprogrammen är en utmärkt möjlighet för dig som är i början av din karriär eller dig som vill utvecklas i en ny roll. Du får en inblick i hur det är att arbeta som beredare och projektledare på Vattenfall Services Nordic AB och vilka utmaningar branschen står inför.

Ansökan

Ansökningsdatum för beredar- och projektledarprogrammen är ännu inte bestämt.

Upplägg

Beredar- och projektledarprogrammen varar från september till maj. Programmen är en kombination av utbildning, praktik och arbete. 3–5 dagar i månaden går du en specifik utbildning och resterande tid är du ute på praktik och arbete i verksamheten. Om du blir antagen till något av programmen kommer du att bli erbjuden en tillsvidareanställning med provanställning de första sex månaderna, vilket innebär att du efter programmets slut jobbar vidare inom Vattenfall Services.

Under programmets gång får du tillfälle att lära dig mer om branschen och företaget och du kommer i kontakt med tjänstens alla områden. Det är med andra ord ett perfekt sätt att förbereda sig för kommande arbetsuppgifter.

Vad gör en beredare och projektledare hos oss?

Beredare

Tjänsten innebär att du ska bereda och projektera all verksamhet inom eldistributionsnät, alltså både nybyggnations- och underhållsprojekt på friledningsnät, jordkabelnät samt i nätstationer.

I arbetet ingår tekniska lösningar, markägarkontakter, nätberäkningar, ekonomiska kalkyler, kontakter med kunder och myndigheter, materialbeställningar, dokumentation och uppföljning. Du ska även ta fram underlag för offerter och anbud. Här förväntas du aktivt delta och ta egna initiativ i arbetet med att fortsätta utveckla verksamheten. För den här rollen krävs det att du har en utbildning eller arbetslivserfarenhet inom elkraft.

Projektledare

Som projektledare ska du leda och planera byggnations- och underhållsprojekt. Arbetet är självständigt samtidigt som det kräver stort fokus på samarbete och kommunikation. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

  • Ansvara för planering, genomförandet och det ekonomiska utfallet av dina projekt.
  • Vara vår representant på byggmöten och i förhandlingar med kund.
  • Utföra ekonomisk och teknisk uppföljning av projekt.
  • Upphandla entreprenörer, tjänster och material.
  • Säkerställa att våra marknadsledande miljö- och arbetsmiljörutiner följs.

Din profil

Beredar- och projektledarprogrammen riktar sig till dig som har en högskole-, YH- eller civilingenjörsutbildning vid någon av Sveriges högskolor och universitet. Då detta är två olika typer av tjänster skiljer sig kravprofilerna åt – läs gärna mer om respektive krav i annonserna. Men vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av teknikeryrket och ett genuint intresse för energibranschen samt vill utvecklas i en ny roll. Tidigare erfarenheter som beredare eller projektledare är inget krav.

Eftersom programmen är på svenska, är det ett krav att du kan prata flytande svenska.

Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig.

Senast uppdaterad: 2017-12-14 09:03