Internationellt traineeprogram

Se filmen om traineeprogrammet (på engelska).

Är du nyutexaminerad och siktar på en internationell karriär inom energisektorn? Anta då utmaningen och hjälp oss hitta kreativa lösningar för en hållbar värld.

En hållbar värld med ren energi för alla – det är ditt uppdrag. Och när det handlar om framtidens energi måste man tänka globalt. Varenda dag jobbar våra ambitiösa team för att skapa ett bättre samhälle, och vi försöker göra verklig skillnad genom att utveckla hållbar energi. Har du de kunskaper om energisektorn som krävs och dessutom en del egna idéer inom området? Anta utmaningen. Upptäck vad Vattenfalls internationella traineeprogram kan erbjuda dig.

Snabbstarta din karriär på Vattenfall

På Vattenfall, en av den europeiska energisektorns marknadsledare, sysslar över 20 000 medarbetare med att möjliggöra omställningen till produktion av hållbar energi. Som internationell trainee får du möjlighet att under ett års tid utveckla dina yrkesmässiga och personliga färdigheter, både nationellt och internationellt. Vi ger dig utbildning och förbereder dig för framtida utmaningar. Om du siktar på att jobba som energiexpert, nytänkande chef eller projektledare inom energisektorn, då är Vattenfall rätt ställe för dig.

Komma igång

Vårt internationella traineeprogram omfattar ett tjugotal traineetjänster uppdelade på olika platser i Vattenfall-länderna. Programmet pågår i tolv månader och startar i september vartannat år. Nästa program startar i september 2017. Varje traineetjänst är kopplad till en avdelning inom ett affärsområde och på en plats. Därför har varje tjänst specifika ansvarsområden och utmaningar. Du kommer att samarbeta med lokala och internationella kollegor varje dag – både i din roll som trainee och under två uppdrag (ett på fyra veckor och ett på åtta veckor). Uppdragen ger dig möjlighet att lära känna andra avdelningar inom Vattenfall, både hemma och utomlands. Eftersom det är viktigt för oss att du utvecklas är det du själv som får välja dessa uppdrag.

Personlig utvecklingsplan

Utöver det fördefinierade traineeprogrammet får du delta i internationella seminarier under seminarieveckorna. Under dessa veckor fokuserar vi på den utvecklingsplan du valt och våra kärnvärden. Ett antal besök tillsammans med övriga traineer på olika anläggningar, så som kraftverk, ingår också i programmet. Detta ger dig möjlighet att lära känna de olika kulturerna inom Vattenfall.

Upptäck dina talanger

Under traineeprogrammets gång erbjuder vi dig det stöd du behöver, eftersom vi vill dela med oss av så mycket kunskap som möjligt. En linjechef och tidigare traineer finns på plats för att hjälpa dig baserat på individuella behov. De hjälper dig att upptäcka hur och var du kan utnyttja dina talanger på bästa sätt så att du kan förbereda dig för din internationella karriär.

Är du vår nästa trainee?

Om du tar din examen före september 2017 är det dig vi söker. Du får ha högst ett års arbetslivserfarenhet, och du ska kunna uttrycka dig på flytande affärsengelska i både tal och skrift. För vissa tjänster krävs lokala språkkunskaper. Om så är fallet anges detta i beskrivningen av tjänsten. Även färdigheter i andra världsspråk är meriterande.

Den allmänna arbetsbeskrivningen tydliggör att tjänsten innebär regelbundna resor. Du måste också vara beredd på att du tillfälligt kan behöva flytta till annan ort för traineetjänsten eller för ett av uppdragen. Observera att vi lägger stor vikt vid hur du beskriver och motiverar de livsval du hittills har gjort när vi gör vårt urval.

Vad får du ut av traineeprogrammet?

Varje tjänst inbegriper en konkurrenskraftig lön och ett utmärkt ersättningspaket. Naturligtvis får du gott om utvecklingsmöjligheter. Så snart du har genomfört programmet har du möjlighet att utveckla dig ytterligare inom företaget. Över 60 % av alla tidigare internationella traineer arbetar fortfarande på Vattenfall.

Hur ansöker du?

Till det internationella traineeprogram som startar i september 2017 söker vi traineer i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Danmark och Finland. Du kan söka tjänsterna från och med mitten av januari 2017. Ansökningsprocessen inkluderar ett onlinebaserat kognitivt test, en videouppgift, intervjuer (via telefon och personligen), en utvärdering samt en screeningprocess inför anställning. Så snart du har ansökt får du mer information om processen.

Senast uppdaterad: 2017-01-16 13:21