Internationellt traineeprogram

Se filmen om traineeprogrammet (på engelska).

Power Climate Smarter Living – det är vårt syfte. Vi letar efter de allra skarpaste hjärnorna som kan hjälpa oss att förverkliga det. Sparka igång din Climate Smarter-karriär och bli en av de trettio traineer som påbörjar sin resa i september 2019.

Tillsammans kommer ni att bidra till ett fossilfritt liv. Ni kommer att kunna bidra till att förverkliga vårt syfte utifrån en unik plattform. Allt vi ber om är att ni använder er av era superkrafter och delar med er av er energi för att hjälpa oss att uppnå vårt mål.

Varje traineetjänst är unik och kopplad till en avdelning inom ett specifikt Business Area och en specifik arbetsplats. Det innebär att varje tjänst har specifika ansvarsområden och utmaningar och en matchande profil. Upptäck vad Vattenfalls internationella traineeprogram kan erbjuda dig.

Snabbstarta din karriär på Vattenfall

På Vattenfall, en av den europeiska energisektorns marknadsledare, sysslar över 20 000 medarbetare med att möjliggöra omställningen till produktion av hållbar energi.

Som internationell trainee får du möjlighet att under ett års tid utveckla dina yrkesmässiga och personliga färdigheter, både nationellt och internationellt. Vi ger dig utbildning och förbereder dig för framtida utmaningar. Programmet handlar om att få dig att växa och utvecklas maximalt, både som individ och som en del av en grupp, och under kontinuerlig uppmärksamhet från högsta ledningen.

Om du siktar på att jobba som energiexpert, nytänkande chef eller projektledare inom energisektorn, då är Vattenfall rätt ställe för dig. Vi behöver skickliga ledare inom alla sektorer.

Komma igång

Vårt internationella traineeprogram omfattar ett trettiotal traineetjänster uppdelade på olika platser i Vattenfall-länderna. Programmet pågår i tolv månader och startar i september vartannat år.

Varje traineetjänst är kopplad till en avdelning inom ett affärsområde och på en plats. Därför har varje tjänst specifika ansvarsområden och utmaningar. Du kommer att samarbeta med lokala och internationella kollegor varje dag – både i din roll som trainee och under två uppdrag (ett på fyra veckor och ett på åtta veckor). Uppdragen ger dig möjlighet att lära känna andra avdelningar inom Vattenfall, både hemma och utomlands. Eftersom det är viktigt för oss att du utvecklas är det du själv som får välja dessa uppdrag.

Personlig utvecklingsplan

Utöver traineeprogrammet får du delta i internationella seminarier under seminarieveckorna. Under dessa veckor fokuserar vi på den utvecklingsplan du valt och våra principer. Ett antal besök tillsammans med övriga traineer på olika anläggningar, så som kraftverk, ingår också i programmet. Detta ger dig möjlighet att lära känna de olika kulturerna inom Vattenfall.

Upptäck dina talanger

Under traineeprogrammets gång erbjuder vi dig det stöd du behöver. En linjechef och tidigare traineer finns på plats för att hjälpa dig baserat på individuella behov. De hjälper dig att upptäcka hur och var du kan utnyttja dina talanger på bästa sätt så att du kan förbereda dig för din internationella karriär. Din personliga utveckling är en central del av traineeprogrammet.

Är du vår nästa trainee?

Hör du till de bästa i din klass, då är det dig vi söker. Du får ha högst ett års arbetslivserfarenhet, och du ska kunna uttrycka dig på flytande affärsengelska i både tal och skrift. För vissa tjänster krävs lokala språkkunskaper. Om så är fallet anges detta i beskrivningen av tjänsten. Även färdigheter i andra världsspråk är meriterande.

Den allmänna arbetsbeskrivningen tydliggör att tjänsten innebär regelbundna resor. Du måste också vara beredd på att du tillfälligt kan behöva flytta till annan ort för traineetjänsten eller för ett av uppdragen. Observera att vi lägger stor vikt vid hur du beskriver och motiverar de livsval du hittills har gjort när vi gör vårt urval.

Vad får du ut av traineeprogrammet?

Vattenfalls internationella traineeprogram raketstartar din karriär med målet att nå toppen inom branschen. Vi erbjuder tillsvidareanställning, och varje tjänst inbegriper en konkurrenskraftig lön och ett utmärkt ersättningspaket. Naturligtvis får du gott om utvecklingsmöjligheter. Så snart du har genomfört programmet har du möjlighet att utveckla dig ytterligare inom företaget. Över 60 procent av alla tidigare internationella traineer arbetar fortfarande på Vattenfall.

Hur ansöker du?

Till det internationella traineeprogram som startar i september 2019 söker vi traineer i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och Finland. Du kan söka tjänsterna från och med den 13 februari till och med den 10 mars 2019.

Ansökningsprocessen inkluderar ett onlinebaserat kognitivt test, en videouppgift, intervjuer (via telefon och personligen), en utvärdering samt en screeningprocess inför anställning. Så snart du har ansökt får du mer information om processen.

Senast uppdaterad: 2019-03-11 08:32