Nuclear traineeprogram

Vi söker traineer till framtidens kärnkraft. Du kan söka till vårt traineeprogram till och med den 24 november.

Vattenfall är ett av norra Europas största energibolag som hela tiden investerar i ny teknik. År 2016 svarade kärnkraften för 40 procent av svensk elkraftsproduktion – lika mycket som svensk vattenkraft stod för samma år. Vattenfalls kärnkraft planeras att fortsätta in på 2040-talet. Vilken annan industri törs utlova sådan långsiktighet?

Du behövs inom kärnkraften

Nuclear traineeprogrammet är en del av Vattenfalls framtidssatsning på kärnkraften. Alla 17 traineer får anställning och är eftertraktade hos oss redan från start. Traineeprogrammet börjar den 5 mars 2018 och varar i ett år.

Flera traineeplatser är geografiskt kopplade till Vattenfalls anläggningar i Forsmark och Ringhals. Men vi bedriver kärnbränslehantering, utveckling och stödfunktioner på flera platser i landet – därför måste du vara öppen för att flytta till den ort där tjänsten erbjuds.

Under året kommer du att träffa andra traineer för teambuilding och seminarier. Jobbrotationer förekommer också, där du får inblick i andra delar som håller igång kärnkraften. Ett par teoretiska traineeuppgifter förväntas du lösa med hjälp av en virtuell arbetsplattform.

Vår förhoppning är att traineeprogrammet blir en språngbräda för ambitiösa individer – rakt in i den dynamiska energibranschen. Ofta lyckas vi vaska fram framtidens ledare från våra traineeprogram. Känner du dig lockad? Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Du lämnar endast in en ansökan för alla traineetjänster. I ett av ansökningsstegen väljer du vilka tre tjänster du är mest intresserad av.

Läs mer om de olika traineetjänsterna

Så här ansöker du:

  • Fyll i namn, e-post och bifoga ditt CV (det enda dokumentet du behöver bifoga).
  • Du kommer att få svara på olika frågor på tid; skriftligt, flervalsalternativ och videoinspelat.
  • Innan du startar, tänk på att sitta för dig själv i ett tyst rum, då du kommer att använda webbkamera och mikrofon på din dator eller smartphone.
  • Språket beror på inställningen i din webbläsare. Frågor och svar är på både engelska och svenska.


Till ansökningssidan

Går du vidare i processen får du genomföra ett kognitivt test (online), intervjuer (via telefon och personligen), utvärderingar och slutligen säkerhetskontroller.

Senast uppdaterad: 2017-10-02 07:00