Praktik via olika samarbeten

Praktik är ett utmärkt tillfälle att ta reda på om ingenjörsyrket är något för dig. Du får möjlighet att se vad yrket innebär samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inom arbetslivet.

På Vattenfall är vi måna om att du ska få en lärorik och utvecklande praktikperiod. Vi vill ge dig möjlighet att upptäcka vilket spännande och varierande yrkesliv som väntar en ingenjör.

Vi erbjuder praktikplatser till ungdomar och studenter som är antagna till

  • Diversity Challenge
  • Tekniksprånget
  • LIA (Lärande i arbete).

Diversity Challenge

Diversity Challenges logotypVattenfall är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och vi strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Därför är Vattenfall engagerade i Diversity Challenge.

Syftet med Diversity Challenge är att öka mångfalden inom svenskt näringsliv samt att erbjuda unga akademiker med mångkulturell erfarenhet möjlighet till praktik hos Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Sök praktik via Diversity Challenges webbplats

Tekniksprånget

Tekniksprångets logotypGenom Tekniksprånget erbjuder Vattenfall betald praktik till ungdomar som gått ut gymnasieskolornas natur- och teknikprogram. Förhoppningen är att få fler ungdomar att vidareutbilda sig inom ingenjörsyrket. Praktikperioden sträcker sig över fyra månader, där du som praktikant tilldelas arbetsuppgifter som ska ge dig insikt och kunskap om ingenjörslivet på Vattenfall.

Tekniksprånget är ett initiativ från näringslivet och drivs av IVA (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien) på uppdrag av regeringen.

Sök praktik via Tekniksprångets webbplats

LIA (Lärande i arbete)

Vattenfall erbjuder praktik i form av LIA till studenter på våra samarbetsskolor. Detta för att säkra att det producerar tillräckligt många ingenjörer inom de områden vi prioriterar. Prata med din utbildningsansvarige för att få veta om din skola samarbetar med Vattenfall.

Senast uppdaterad: 2017-10-03 10:52