Student på Forsmark

Siktar du på att arbeta på ett kärnkraftverk? Kanske är du redan på väg att utbilda dig för det och letar efter en praktikplats? Här finns information för dig.

Vi satsar mycket på kärnkraften och hoppas förstås att du satsar på att jobba hos oss i framtiden. De närmaste åren har vi ett stort behov av att rekrytera personer med högskole- och civilingenjörsexamen med alla inriktningar: elektroteknik, kemiteknik, energi- och driftteknik, maskinteknik, underhållsteknik och fysik. Vi har också behov av att rekrytera från tekniskt gymnasium och yrkesutbildning.

Praktik för högskole- och universitetsstudenter

Varje år gör ett flertal studenter praktik på Forsmark. Ta chansen och sök en spännande praktik du med.

Examensarbete

Varje år har upp till tio studerande möjlighet att göra examensarbete på Forsmark. Det är ett ypperligt tillfälle både för oss att få lära känna dig och för dig att få en känsla för hur det är att arbeta inom vårt företag.

Använd länkarna för att söka examensarbete hos oss eller läsa om andra som gjort det.

Samarbete mellan Forsmark och högskola

Forsmark har samarbete med högskoleingenjörsprogrammet i kärnkraftsteknik, KKI, på Uppsala universitet. Vi erbjuder studenter på programmet möjlighet till examensjobb på Forsmark. Examensarbeten utförs bland annat inom områdena underhåll, drift och teknik.

Forsmark samarbetar också med Gävle högskola. Programmen vi samarbetar med är högskoleingenjörsprogrammen elkraft och energisystem med Co-op-inriktning. Co-op innebär att utbildningen förlängs med ett praktikår som förläggs bland annat på Forsmark.

Senast uppdaterad: 2019-03-20 13:33