Annika Mellberg
Systemkonstruktör

Namn: Annika Mellberg

Vad jobbar du med?

Jag jobbar med komponentersättning. Min uppgift är att hitta delar som behöver bytas ut i reaktorerna. Sen skriver jag rapporter som innehåller alla tekniska krav.

Varför sökte du dig till Forsmark?

Jag sökte jobb på Forsmark av flera anledningar. Framför allt var det för att jag gjorde ett studiebesök där när jag gick i högstadiet. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var jättespännande och kände direkt att ”här skulle jag vilja jobba!”. Jag alltid haft ett stort intresse för teknik och kemi och varit väldigt fascinerad av just kärnkraft och hur det fungerar. Så jag var helt enkelt väldigt nyfiken. Jag kan i efterhand konstatera att jag fick mitt drömjobb.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Det är att det är så varierande. Ena dagen sitter jag på kontoret och nästa dag kan jag befinna mig ute i anläggningen för att se hur systemet ser ut.

Hur är Forsmark som arbetsplats?

Forsmark är en väldigt bra arbetsplats där man satsar på personalen. Jag tycker det är kul att känna att arbetsgivaren investerar i och värdesätter mig.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter på Forsmark?

Jag ser oändliga utvecklingsmöjligheter. Jag får ha väldigt stort inflytande där jag jobbar idag, vad jag ska jobba med, hur och vilka utbildningar jag vill gå. Det känns som att jag lär mig något nytt hela tiden och får komma med idéer och förslag. Det känns inspirerande att jobba här och det är inga problem att ta egna initiativ. Sedan ser jag också stora möjligheter till att byta avdelning om jag skulle vilja inrikta mig mot något annat i framtiden. Kort kan man säga att jag känner att jag har möjlighet att påverka min karriär här på Forsmark.

Vad vill du göra i framtiden?

Vilken svår fråga. Just nu ligger EQ (Miljökvalificering) och polymerfrågor mig väldigt varmt om hjärtat. Jag tror att det är något jag skulle vilja jobba ännu mer med i framtiden och få utnyttja mina kunskaper inom kemi mer när det kommer till materialfrågor och liknande. Bli någon form av expert skulle man kunna säga. Sedan tvekar jag lite om jag skulle vilja ha en chefsposition. Det känns lite lockande och jag tycker det är kul med tjejer som vågar ta för sig lite. Men man vet aldrig, jag trivs bra där jag är idag också.

Senast uppdaterad: 2013-11-11 11:08