Praktik och sommarjobb på Forsmark

Ett sommarjobb eller en arbetsplatsförlagd utbildning är ett bra sätt att prova på hur det är att jobba i Forsmark. Vi erbjuder även högskolepraktik.

Till högstadieelever erbjuder vi:

PRA

Forsmark tar varje år emot ett antal PRAO-elever. Är du intresserad kontakta Mathias Norman för mer information på e-post:
nom@forsmark.vattenfall.se

Arbetsplatsförlagd utbildning

Vi erbjuder spännande och intressanta APU-platser till gymnasieelever eller elever på Yrkeshögskola (YH) på Bruksgymnasiet/Gimo utbildningscentrum. Det gäller framförallt dig som studerar på de tekniska programmen, men ibland har vi möjlighet att bereda plats även för studerande på andra utbildningar. Vi tar emot och behandlar ansökningar till APU kontinuerligt under året. Adress och kontaktperson finns bland länkarna.

Vi har praktiserat på Forsmark

APU i Forsmark, Patrik Gustavsson, svetsare

APU i Forsmark, Mari Stensson, kommunikatör

Sommarjobb

Du som har fyllt 16 år kan söka sommarjobb på Forsmark. Vi tar emot sommarjobbare från såväl gymnasiet som eftergymnasiala utbildningar, exempelvis yrkeshögskola/högskola/universitet.

Forsmark har ett antal prioriterade utbildningar med naturvetenskaplig och teknisk inriktning, till exempel teknikprogrammet på Bruksgymnasiet i Gimo, elever från Forsmarks gymnasium, högskoleingenjörsstudenter från Kärnkraftsteknikprogrammet i Uppsala, Co-op i energisystem i Gävle samt övriga utbildningar på civil- eller högskoleingenjörsnivå.

Sommarjobben vid Forsmarks Kraftgrupp innebär att man under ett antal veckor får tillfälle att bekanta sig med arbetsplatsen och det jobb som utförs här, inte att man ersätter någon person. För elever från gymnasiet är arbetsperioden max fyra veckor. Studenter från eftergymnasial utbildning får sommarjobba i högst sex veckor.

Ansökningsperioden brukar vara i februari månad, urvalsperioden sker i mars och besked om anställning lämnas löpande. Arbetsperioden startar i juni.

Annonsering och ansökan av sommarjobben sker via Vattenfalls jobbdatabas, se länk sommarjobb hos Vattenfall till höger.

Vi har sommarjobbat på Forsmark

Arbetsmarknadsmässa

Forsmark deltar under årets gång på ett antal arbetsmarknadsmässor runt om i landet.

Primärt deltar vi i mässor som ligger i vår geografiska närhet men då det handlar om vissa prioriterade utbildningar medverkar vi också på mässor som ligger längre ifrån oss.

Exempel på arbetsmarknadsmässor som vi normalt sett besöker är Armada och KHAD på KTH, Utnarm på Uppsala universitet och Uniaden på Umeå universitet.

Dessutom är vi med på ett antal gymnasiemässor – främst på sådana i närområdet, som i Östhammar, Uppsala och Gävle.

Om du är intresserad av att möta oss ute, är du välkommen att kontakta Mathias Norman på Personalavdelningen, nom@forsmark.vattenfall.se.

Urval

Vi vänder oss främst till civil- eller högskoleingenjörsstuderande med brett teknikintresse, men även andra utbildningsinriktningar kan komma i fråga.

Ansökan

Annonser för sommarjobb läggs ut på Vattenfalls hemsida i februari-mars varje år. Sök på sidan Lediga jobb via länken:

www.vattenfall.se/Ledigajobb

Senast uppdaterad: 2015-12-30 14:33