Besök oss

Hör gärna av dig om du vill besöka oss, eller har frågor som du inte hittar svar på här på hemsidan.

I utställningen i Ringhals Infocenter finns många kul aktiviteter. Lär dig mer om elens historia, vad energi är och hur det är att arbeta på Ringhals. Prova att bygga ett eget kärnkraftverk, gör din egen el och titta på en häftig film om kärnkraft. I Infocenter finns också informatörer som gärna svarar på frågor.

Sommaraktiviteter 2019

Från och med 1 juli till och med 2 augusti har vi guidade visningar och rundturer med vårt eltåg inne på Ringhals kraftverksområde.

Läs mer om våra sommaraktiviteter

Se en film om Ringhals Infocenter 

Boka ett studiebesök 

På helgfria torsdagar under höst, vinter och vår finns möjlighet att boka kostnadsfria studiebesök för grupper från tekniska gymnasium, 
högskolor/universitet, företag och föreningar
. Var ute i god tid för vi har många som vill besöka oss, speciellt under maj månad. Under studiebesöket, som tar två till tre timmar, träffar du en informatör som berättar om vår verksamhet och svarar på dina frågor.

Boka ett studiebesök genom att ringa oss på telefon 020-66 20 10 eller genom att göra en intresseanmälan här på webben.

Förfrågan för studiebesök på Ringhals

Konstvandring på Ringhals

Under 1980-talet köpte vi omkring 650 konstverk av svenska konstnärer i samråd med Statens Konstråd och har även utökat konstsamlingen efter hand. Vi anordnar konstvandringar sommartid, men det finns möjlighet för grupper att boka specialvisningar under övriga tider på året.

Läs mer om Ringhals konstsamling

Kontakt

Har du frågor om vår verksamhet är du välkommen att kontakta Infocenter:

Telefon: 020-66 20 10
inforinghals@vattenfall.com

Kontaktpersoner

En mer utförlig lista på kontaktpersoner hittar du här

Här hittar du oss

Ringhals ligger i Halland, två och en halv mil norr om Varberg och sex mil söder om Göteborg. Välj avfart 56 på E6/E20 och följ skyltar till Ringhals.

Karta och vägbeskrivning till Ringhals

Cykelturistleden Kattegattleden går precis utanför Ringhals. Passa på att göra ett stopp i Infocenter innan du fortsätter din cykeltur.

Kattegattleden

Senast uppdaterad: 2019-02-14 13:12