Vattenfalls engagemang inom skidsport

Svenska skidstjärnor i spåret. Foto: Ulf Palm.

När Vattenfall inledde sponsorsamarbetet med Svenska Skidförbundet för 25 år sedan tog dagens svenska skidstjärnor sina allra första stavtag. Idag är vi stolta huvudsponsorer till dem.

Vår skidsponsring ger oss möjlighet att sprida glädje och energi. Bland aktiva åkare och hängivna åskådare hittar vi våra kunder, samarbetspartner och anställda. Dessutom bidrar elen till positiva skidupplevelser genom att lysa upp mörka backar och spår, skapa konstgjord snö och driva skidliftar och snökanoner. Energi för vintersport helt enkelt.

Huvudsponsor och smart energy partner

Vattenfall har sponsrat Svenska Skidförbundet sedan 1994. Samarbetet har numera inriktningen smart energy partner, som innebär att vi hjälper landslagen, klubbarna och Skidförbundet centralt att minska sitt CO2-avtryck.

Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet, säger:

– Vi är både stolta och glada över att Vattenfall fortsätter stödja svensk skidsport. Att vi dessutom tillsammans kommer att arbeta intensivt för att bidra till klimatsmarta lösningar och konsumtion och föregå med gott exempel inom idrotten känns extra angeläget.

Första klimatneutrala världsmästerskapet

I februari 2019 stod Åre värd för alpina världsmästerskapen. Arrangörerna hade som mål att anordna det första klimatneutrala världsmästerskapet i skidåkning och Vattenfall bidrog till att mästerskapet blir så klimatsmart som möjligt.

Läs mer om Vattenfalls roll under Åre-VM

Frida Hansdotter i full fart nedför backen i Sankt Moritz. Foto: Klas Rockberg.

Satsning på barn och ungdom

Genom vår sponsring stödjer vi såväl etablerade skidstjärnor som unga talanger i början av sin karriär. En del av Vattenfalls stöd till skidsporten går till olika barn- och ungdomssatsningar. Genom aktiviteter som ”Alla på snö” får barn och ungdomar, oavsett bakgrund, pröva på att åka skidor utifrån sina egna förutsättningar.

Syftet är att uppmuntra barn att röra på sig under roliga former, vilket leder till livskvalitet och folkhälsa samt ökar intresset för skidåkning.

Alla på snö

Senast uppdaterad: 2019-01-24 09:43