Vattenfalls engagemang inom skidsport

Svenska skidstjärnor i spåret. Foto: Ulf Palm.

När Vattenfall inledde sponsorsamarbetet med Svenska Skidförbundet för mer än 20 år sedan tog dagens svenska skidstjärnor sina allra första stavtag. Idag är vi stolta huvudsponsorer till dem.

Vår skidsponsring ger oss möjlighet att sprida glädje och energi. Bland aktiva åkare och hängivna åskådare hittar vi våra kunder, samarbetspartners och anställda. Dessutom bidrar elen till positiva skidupplevelser genom att lysa upp mörka backar och spår, skapa konstgjord snö och driva skidliftar och snökanoner. Energi för vintersport helt enkelt.

Mer än 20 år med Svenska Skidförbundet

Niklas Carlsson, tidigare förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet, berättar om samarbetet med Vattenfall:

– För Svenska Skidförbundet har Vattenfall varit en ovärderlig sponsor sedan 1994. Tryggheten och långsiktigheten som det ger har haft stor betydelse. Vi upplever att Vattenfall till hundra procent stöttar oss i vår strävan att ta medaljer, men även i det viktiga arbetet att få barn och ungdomar att åka skidor.

Se film om vårt samarbete med Svenska Skidförbundet

Frida Hansdotter i full fart nedför backen i Sankt Moritz. Foto: Klas Rockberg.

Satsning på barn och ungdom

Genom vår sponsring stödjer vi såväl etablerade skidstjärnor som unga talanger i början av sin karriär. En del av Vattenfalls stöd till skidsporten går till olika barn- och ungdomssatsningar. Genom aktiviteter som ”Alla på snö” får barn och ungdomar, oavsett bakgrund, pröva på att åka skidor utifrån sina egna förutsättningar.

Syftet är att uppmuntra barn att röra på sig under roliga former, vilket leder till livskvalitet och folkhälsa samt ökar intresset för skidåkning.

Alla på snö

Senast uppdaterad: 2018-07-17 13:32