Barnens Vasalopp

Varje år deltar cirka 100 000 barn i Barnens Vasalopp som Vattenfall är med och sponsrar. Arrangör är Svenska Skidförbundet och Vasaloppet i samarbete med förskolor, skolor och skidklubbar i hela landet.

Vattenfall är en av flera sponsorer till projektet och genom Barnens Vasalopp stöder vi ett arrangemang som gör stor nytta för barn och ungdomar i hela landet. Som en del av sponsringen vill Vattenfall uppmuntra barn och ungdomar till motion och rörelse inom svensk skidsport på ett lustfyllt sätt.

Alla barn är välkomna att åka

Barnens Vasalopp turnerar runt i flera olika orter runt om i landet. Svenska Skidförbundet och Vasaloppet vill slå ett slag för skidåkning genom att introducera barn i åldrarna 0-10 år. Det går bra att anmäla sig på närmaste ort. Barnen erbjuds att åka själva loppet, blir bjudna på dryck och får så klart en medalj för sitt deltagande. Turnéplanen för vinterns roligaste friluftsdag finner du via länken Barnens vasalopp.

Vill du arrangera Barnens Vasalopp tillsammans med ditt dagis, din skola eller skidklubb kan du beställa ett Barnens Vasaloppspaket. Paketet innehåller allt som behövs för att arrangera ett Barnens Vasalopp.

Barnens Vasalopp

Senast uppdaterad: 2013-10-16 13:43