Nyhet | 2014-08-23 | 17:43

Regnväder stoppade inte besökarna på Vattenfall World Triathlon Stockholm – dag 1

Triathlon fortsätter intressera och locka besökare. Även i ruskväder fick man folkfest-feeling. Uppskattningsvis kantades tävlingsbanan av rekordsiffran 70 000 besökare under första dagen och tävlingen fortsätter imorgon söndag. I Vattenfalls tält fylldes besökarna med energi av olika slag.

Idag lördag genomfördes elittävlingen i området runt Stockholms Slott. Vattenfall, som är titelsponsor, var representerat i sponsorbyn där det bjöds på olika aktiviteter för publik och besökare. De kunde njuta av energimassage eller bara lite avkoppling i energi loungen. Många försökte också vinna en unik träff med Lisa Nordén genom att ta en härlig "selfie-bild" – allt för att bli "Dagens fan". Lisa Nordén besökte oss i tältet och skrev autografer och med sitt härliga leende samtalade och ställde hon upp för fotograferingar med de som ville.
När vädret visade sig från sin sämsta sida med regn, fylldes vårt tält till bredden av folk som önskade regnponchos. Men trots vädret kantades gatorna med hejande och uppmuntrande publik.

Vattenfalls Finansdirektör Ingrid Bonde hade den stora äran att få dela ut priser till topp 3 i herr- och damklassen.

Resultat herrar:
1. Jonathan Brownlee, GBR, 00:57:31
2. Alistair Brownlee, GBR, 00:57:37
3. Gregor Buchholz; GER, 00:58:27

Resultat damer:
1. Sarah Groff, USA, 1.03.00
2. Andrea Hewitt, NZL, 1.03.04
3. Nicky Samuels, NZL, 1.03.05

I morgon söndag är det motionärernas dag. Simning vid Stadshuset, cykling runt Riddarfjärden och löpning i Gamla Stan. Då tävlar ca 4 000 motionärer, vilket är ett nytt rekord.
Bland annat tävlar Peter Larsson från Varberg och Johanna Nilsson från Stockholm, de är vinnarna i OS-hjälten och längdskidåkaren Teodor Petersons triathlon sprintstafettlag från sommarens tävling "Vinn en Olympier". Kl.12:30 startar det laget. Ska de lyckas slå 12:e platsen som skridskokungen Tomas Gustafsons lag knep i fjol? Spänningen är hög! ‪Vi önskar laget stort lycka till! ‬

Väl mött i morgon!