Nyhet | 2015-05-19 | 10:54

Ringhalspriset till framtidens kemister, fysiker och matematiker

Tjejerna var extra framgångsrika när årets upplaga av Ringhalspriset delades ut till duktiga elever på Peder Skrivares skola i Varberg.

Vinnarna har deltagit och placerat sig väl i nationella tävlingar som årligen hålls i ämnena kemi, fysik och matematik. Prissumman är på 1000 kronor och förstapristagarna erbjuds också sommarjobb på Ringhals.

Peders Skrivares skola har en tradition att ofta ha duktiga elever inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen.

– Från skolans sida är vi förstås stolta över våra elever och deras insatser. Förhoppningsvis ger det här priset energi till fortsatta framgångsrika studier, både bland de elever som snart lämnar skolan och tar studenten och bland de elever som ännu har något år kvar på gymnasiet, säger rektor Martin Augustsson på Peder Skrivares skola.

Prisutdelning på PS-gymnasiet
Inger Dalerstedt och Anna Stålnacke från Ringhals delade ut diplom och blommor till pristagarna.

– Energibranschen har många spännande jobb att erbjuda och har stort behov av att rekrytera välutbildade ungdomar, sa Ringhals kommunikationschef Anna Stålnacke vid prisutdelningen. Jag hoppas att många av eleverna som idag läser teknik och naturvetenskap på PS väljer att studera vidare för att i framtiden kanske bli medarbetare på Ringhals och Vattenfall.

Fullsatt aula på PS-gymnasiet
Aulan på Peder Skrivares skola var välfylld med elever från teknik- och naturvetenskapsprogrammen.

Årets Ringhalspristagare

Kemi
1. Anna Tian
2. Emma Beskow
3. Ben Habagil

Fysik
1. Johanna Ingemarson
2. Emma Beskow
3. Philip Carlsson

Matematik
1. Emma Beskow
2. Elvin Tengdahl
3. Johanna Ingemarson

Glada Ringhalspristagare 2015
Glada och stolta Ringhalspristagare, överst från vänster: Emma Beskow, Anna Tian, Philip Carlsson samt Ben Habagil och Johanna Ingemarson.

 

Läs mer
Ringhals studentaktiviteter