Nyhet | 2016-06-20 | 16:18

Publikrekord på Fallens dag i Älvkarleby

Söndagen den 19 juni öppnades dammluckorna och det var dags att fira Fallens dag i Älvkarleby. Det bjöds på ett strålande väder och besökarantalet var runt 15 000 – publikrekord!

De guidade visningarna på vattenkraftstationen och laboratoriets visning av Smarta hem lockade många besökare och de eftertraktade biljetterna tog snabbt slut.

I Vattenfalls tält fick besökarna mer kunskap om förnybar energi – sol, vind och vatten. Det fanns dessutom en solcellsguide på plats där besökarna kunde se om deras hus passar för solceller och räkna ut hur mycket energi som går att utvinna från solen när det gäller deras hus.


På plats fanns det också eldrivna cyklar för att besökarna skulle kunna ta sig runt på ett roligt sätt. Detta var väldigt populärt och flera besökare testade cyklarna.

De mäktiga och kraftfulla fallpåsläppen skedde vid två tidpunkter denna dag och hade som vanligt många åskådare. Besökarna kunde även ladda sina batterier med frukt och vatten, vilket var mycket uppskattat en varm dag som denna.