Nyhet | 2016-12-12 | 16:36

Ringhals och Forsmark skänker 250 000

Istället för julklappar till personalen skänker Ringhals och Forsmark pengar till välgörenhet. I år har medarbetarna bestämt att pengarna, drygt 250 000 kronor, ska stödja krigsdrabbade barns rättighet att gå i skola. Gåvan skickas till Musikhjälpen i Örebro – på cykel.

Det är de anställda själva som röstat fram vilket ändamål som ska få årets julgåva. Över 1000 medarbetare har engagerat sig och en stor majoritet röstade på Musikhjälpen som mottagare. Pengarna kommer att överlämnas i form av en utmaning till programledarna i glasburen: under veckans sändning får Little Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist i uppdrag att cykla 25 mil på en motionscykel. För besväret skänker Ringhals och Forsmark 10 000 kronor per mil, alltså totalt 250 000 kronor.

På torsdag skickar kärnkraftsmedarbetarna dessutom sin egen delegation, som med kommunikationschef Ulf Bernström i spetsen cyklar de 37 milen från Ringhals till Örebro för att överräcka gåvan. Målet är att nå Musikhjälpens bur vid 17-tiden på fredag 16 december.

– Jag tycker det är både en god sak och en häftig grej. Och det känns stort att våra jobbarkompisar litar på att vi ska klara av det här, säger Ulf Bernström.

Musikhjälpens insamling syftar i år till att fler barn i krig och konfliktområden ska få gå i en säker skola. En självklar sak att ställa upp för tycker Ringhalsaren Anders Franzén som gör kommunikationschefen sällskap på cykelfärden:

– Att cykla till Örebro låter kanske långt, men vi som kör är vana cyklister och räknar med att kunna hålla en snittfart på 30 km/h. Det lär inte vara några problem med motivationen heller när det gäller ett så bra och viktigt ändamål, säger han.

Musikhjälpen-cyklisterna lämnar Ringhals på torsdag klockan 12:30. Media är välkomna att bevaka starten. Efterövernattning i Herrljunga startar andra etappen fredag morgon klockan 07.00 med ankomst Örebro cirka tio timmar senare.

– Det blir mörkt och kallt och säkert en del mentala svackor längs vägen. Men när jag fick frågan tackade jag ja direkt. Det är hela poängen med cykling: att det är gött när det är jobbigt, säger Martin Jägryd, cyklist nr 3 i Ringhalsgänget.

Du kan följa Ringhalsarnas färd i sociala medier och på Ringhals och Forsmarks hemsida:

Twitter: https://twitter.com/Vattenfall_Se

Facebook: https://www.facebook.com/vattenfallSE
Ringhals: https://www.vattenfall.se/ringhals

Kontakt: Anna Collin, stf presschef Ringhals AB samt förare av följebil, 0340-647028, anna.collin@vattenfall.com