Nyhet | 2018-06-12 | 11:01

Forsmark huvudsponsor med jubileumsstipendium för ÖSK

Forsmarks kärnkraftverk och Östhammars sportklubb, ÖSK, har träffat ett nytt avtal om sponsring.
Forsmark fortsätter således traditionen som huvudsponsor för den anrika klubben som 2018 är inne på sitt 101:a år.

Forsmark och ÖSK har en mångårig relation som sponsor och sponsortagare. Förra året fyllde klubben 100 år, varför Forsmark också instiftade ett jubileumsstipendium att användas för utveckling av klubbens verksamhet. Nu har ÖSK valt vad stipendiet ska användas till. ”Forsmarks jubileumsstipendium tilldelas samtliga sektioner för framtagande av en gemensam värdegrund och ett gemensamt uppförandedokument som ska gälla för alla medlemmar i ÖSK.”
– Vi vill fortsätta utveckla vårt öppna förhållningssätt i hur vi bemöter varandra. Stipendiet ska användas till en riktad satsning på värdegrundsarbete och ledarskap för hela föreningen, säger ÖSK:s ordförande Anna-Lena Söderblom.
Det handlar bland annat om en utbildning för tolerans, mot mobbning, om hbtq-frågor och om att vara en schysst kompis.
– ÖSK:s satsning ligger helt i linje med stipendiets intention och vi är stolta över att både få vara en del av det arbetet och få vara med på klubbens fortsatta resa, säger Forsmarks sponsor Tomas Hägg.
Föreningens bredd och lokala förankring gör den till en given kandidat i Forsmarks sponsorportfölj och ett nytt avtal träffades alltså nyligen, där Forsmark fortsätter som huvudsponsor.
– Vi har inget elittänkande, även om vi förstås vill vara bra. Men vi vill vara bäst för flest och är också väldigt stolta över att få Forsmarks fortsatta ekonomiska stöd och förtroende, säger Anna-Lena Söderblom.

ÖSK:s Anna-Lena Söderblom och Forsmarks Tomas Hägg. En god kopp kaffe på Forsmarks herrgård fick stadfästa det nya avtalet där Forsmark fortsätter som huvudsponsor för ÖSK.