Ja till elevintag till Forsmarks skola

Barn- och utbildningsnämnden i Östhammars kommun säger ja till elevintag på Forsmarks skola i höst.

Östhammars kommun är huvudman för Forsmarks skola, som Forsmark Kraftgrupp driver till och med vårterminen år 2020. Barn- och utbildningsnämnden har nu beslutat att bevilja elevantagning till 24 platser på teknikprogrammet, inriktning teknikvetenskap, vid Forsmarks skola det kommande läsåret.

– Det här är oerhört glädjande, vi hoppas att många elever är intresserade av att söka, säger skolans rektor Fredrik Jansson.

Eleverna som börjar teknikprogrammet i höst kommer att kunna fullfölja sin skolgång i Forsmarks bruk på nya Vattenfallgymnasiet. Vattenfall har inlett ett samarbete med entreprenören Fredrik Svensson, som driver ABB industrigymnasium i Västerås och Ludvika, och startar Vattenfallgymnasiet i Forsmarks skola lokaler hösten år 2020. Ambitionen är att erbjuda en högklassig gymnasieutbildning med möjligheter till praktik inom Vattenfall.

– Vi vill skapa Sveriges bästa teknikutbildning. Beslutet i barn- och utbildningsnämnden innebär att vi kan få en riktigt bra start med Vattenfallgymnasiet, med elever både i årskurs 1 och årskurs 2 redan från början, säger Lotta Henrysson som är personalchef vid affärsområdet Vattenfall Produktion.

Se även

Havsbaserade vindkraftparker – därför lockar de till sig marint liv

När världen ställer om från fossila bränslen för att bekämpa klimatförändringarna är det viktigt att snabbt öka den fossilfria elproduktionen och samtidigt undvika att skada ekosystemen. Men...

Läs hela artikeln
Bilbesiktning på Opus-station

Vattenfall och Opus i samarbete för minskade klimatavtryck

Vattenfall ska som ”Smart Energy Partner” hjälpa besiktningsföretaget Opus Bilprovning, med 100 stationer i Sverige, att hitta vägar som minskar Opus klimatavtryck.

Läs hela artikeln
Skylt med Vattenfalls logotyp utanför huvudkontoret i Solna

Vattenfall presenterar delårsrapport för januari-mars 2024 den 30 april

Vattenfalls delårsrapport för januari-mars 2024 publiceras tisdagen den 30 april klockan 08.00 på group.vattenfall.com/se.

Läs hela artikeln