Nyhet | 2013-11-12 | 08:30

200 barn avslutade höstlovet med innebandy

Ringhals Powerplay Cup – ingen vanlig turnering 

Wictor center

Musiken dunkade i högtalarna och låtar som "We got the power" med Loreen spelades. Det doftade popcorn och hela tiden hördes det tjut från visselpipor, hejarop och skratt. Hallen var fylld av förväntansfulla barn och coachande föräldrar. 

Laget 123 Hackett

– Det har varit roligt ikväll. Vi har vunnit alla matcher, sa William Karlsson som spelade i laget 123 Hackett. Det är kul att spela innebandy, vi har varit med i turneringen många gånger.

43 lag i olika åldersklasser tävlade om första platserna i årets andra upplaga av Ringhals Powerplay Cup.

– Ringhals Powerplay Cup skiljer sig från andra innebandyturneringar. Matcherna spelas utan målvakt och på småmål. Lagen består av tre spelare och matcherna pågår i nio minuter, berättade Andreas Sjögren projektledare på Wic. 

Det var sjunde året i rad som turneringen anordnades. En stor förändring från tidigare år var att matcherna inte spelades i en släckt hall med discobelysning.

Laget Crazy Boyz

– Vi kom till semifinal, berättade Liam Pettersson som spelade i laget Crazy Boys. Ringhals Powerplay Cup är en rolig turnering, men att det var ännu roligare förra året då det var discotema. 

Laget Angry Girls

Alla lagen hade påhittiga lagnamn och många av spelarna hade också fantasifulla matchdräkter. För bästa kostym vann laget Angry Girls.

Laget Midsommartjejerna

 – Förutom att spela och göra mål är det att klä ut sig och hitta på ett bra lagnamn som gör turneringen rolig, berättade tjejerna i laget Midsommartjejerna. 

Kvällens finalister: P99/00 123 Hackett, P01/02 a men palla, P03/04 Bombar IF, F01/02 The Farmers, F03/04 Golden bananas.  

Varbergs Handikapppidrott

Nytt var också att Varbergs Handikappsidrott var med och spelade.

 

Läs mer
Ringhals Powerplay Cup
WIC  – Warberg IC