Nyhet | 2012-04-24 | 15:26

Anja Pärson hyllad av två hundra ”sälar”

Runt två hundra skidåkande barn hyllade Anja Pärson med ”Anja-Sälen” under världens största alpina ungdomstävling SkiFuntatsic i Sälen. [caption id="attachment_16500" align="alignnone" width="350" caption="200 barn redo att hylla Anja."]200 barn redo att hylla Anja.[/caption]

Barnens ”Anja-säl” var ett annorlunda sätt för Vattenfall att tacka Anja Pärson för alla fina prestationer hon gjort genom åren, ett uttryck för att visa hur mycket hon betytt för skidsporten och vilken viktig inspiratör hon är för barn och ungdomar.

Vattenfall är mångårig sponsor till skidsporten i Sverige och sedan fem år även huvudsponsor till SkiFuntastic. Tävlingen är världens största alpina ungdomstävling. I år genomfördes den i Sälen den19-21 april. Det var fullt med roliga aktiviteter för hela familjen. Tack vare Vattenfalls sponsorskap får morgondagens skidstjärnor chansen att se och åka med världens bästa alpina skidåkare.

I Vattenfalls testarena i Gustavbacken kunde barnen åka med skidproffsen och testa olika skidgrenar. Prövade de på alla fem grenar- parallellslalom, telemark, puckel, speedski och skicross- fick de en alpin landslagmössa.

Det var Anja Pärsons sista uppdrag inom landslaget. Hennes närvaro var uppskattad av såväl stora som små samt av Vattenfall som fick en bra möjlighet att tacka av och hylla henne efter alla fantastiska år.

Anja Pärsons prestationer:

  • 6 OS medaljer
  • 13 VM medaljer
  • 42 WC segrar
  • 2 totalsegrar i Världscupen
  • 92 WC pallplatser
[caption id="attachment_16501" align="alignnone" width="560" caption="Med 200 sälar firades Anja Pärson av efter en makalös karriär."]Med 200 sälar firades Anja Pärson av efter en makalös karriär.[/caption]