Nyhet | 2012-03-14 | 08:45

Avgörs allt i mördarbacken?

I Svenska Skidspelen i Falun den 16 – 18 mars avgörs inte bara världscupens finaltävling utan då koras också världscupens totalsegrare i längdskidåkning. Missa inte att live följa tävlingsdramatiken och uppleva folkfesten i Falun. Kommer det avgörande rycket i mördarbacken?

Missa inte att följa tävlingsdramatiken live i Svenska Skidspelen i Falun 16-18 mars.Vem vinner världscupfinalen och den totala världscupen? Blir det Cologna bland herrarna? Hur slutar vinterns stentuffa tvekamp mellan Björgen och Kowalczyk? En sak är säker. Det blir en familjefest med underhållning, tävlingsdramatik, mat, aktiviteter och after ski. Bara i Mördarbacken lär det enligt arrangörerna bli minst 6 000 personer om solen ligger på. Som stolt huvudsponsor till Svenska Skidförbundet och partner till Internationella Skidförbundet, FIS, finns förstås Vattenfall på plats och välkomnar alla till våra sponsortält på Lugnets skidstadion.

Från mjölksyratest på fredag till jaktstart på söndag

Tävlingsstart är 13.30 alla dagar. I prologen den 16 mars får åkarna känna på mjölksyran i tuffa lopp uppför ”Mördarbacken”, 2,5 km för damer och 3 km för herrar. Lördagen den 17 mars kör herrarna masstart 15 km klassiskt och damerna masstart 10 km klassiskt. Världscupen avslutas söndagen den 18 mars med jaktstart 15 km för herrar och 10 km för damer.

Träffa landslaget, testa, tävla och ladda

I Vattenfalls sponsortält kommer det att hända mycket under tävlingsdagarna. Här kan du träffa landslagsåkare och få autografer. Vi bjuder på varm energidryck närhelst du vill koppla av en stund. På tal om energi får du gärna prova våra skidsimulatorer som visar hur mycket energi du genererar när du utövar olika skidsporter. Som pris får du en kobjällra att heja med eller handvärmare för frusna händer. I våra tält kan du ladda ner mobilapparna ”Power of Cheering” och ”King of the Slope”, men även ladda själva mobilen i en laddningsstolpe. Missa inte heller tävlingen där du kan vinna ett helt års elförbrukning. Du som är kund hos Vattenfall och är en av de första hundra besökarna som har voucher från ”Mina Sidor” får en landslagsmössa.