Nyhet | 2012-05-21 | 09:05

Besök Childhood-dagen på Gröna Lund

Söndag den 27 maj blir Gröna Lund mer barnvänligt än någonsin. Då arrangeras Childhood-dagen med massor av aktiviteter, kända artister, musik och glädje. Alla entréintäkter fram till klockan 16 går till World Childhood Foundation – ett bra skäl att besöka Gröna Lund denna dag. Som huvudsponsor är Vattenfall givetvis på plats.

Childhood-dagen

World Childhood Foundation värnar om barns rätt till en trygg barndom och arbetar särskilt för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen. Avsikten är att ge dem möjlighet att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor.

När nu Childhood-dagen anordnas för nionde året står barn och tonåringar i fokus. I Vattenfalls tält kan till exempel barnen göra av med överskottsenergi genom att kasta prick med boll mot en bollvägg och vinna priser. Under tiden kan vuxna testa sina energikunskaper i en tävling och ha chans att erövra fina priser. Alla deltagare belönas också med varsin lågenergilampa. Vattenfall bjuder in alla besökare till en energifylld dialog och erbjuder dessutom möjlighet att ladda mobiltelefoner i en speciell modul.

Childhood-dagen

Konsert med populära artister

Klockan 16 börjar Childhood-dagens höjdpunkt – en timslång konsert med några av Sveriges populäraste artister: Glada Hudik-teatern, Sean Banan, David Lindgren, Timotej, Martin Stenmarck och Danny. Före konserten överlämnar Vattenfalls kommunikationsdirektör Elisabeth Ström tillsammans med de andra sponsorerna en symbolisk check med summan av dagens entréintäkter till H.M. Drottning Silvia, grundare av World Childhood Foundation.

Arrangemanget pågår mellan klockan 12 och 17, men nöjesparken har öppet i ytterligare tre timmar för den som vill stanna kvar.
Även World Childhood Foundations övriga stora samarbetspartners medverkar denna dag; ICA, Handelsbanken och tidningen Metro. Dessutom sponsrar Gröna Lund arrangemanget.
Läs mer om Childhood-dagen (nytt fönster)