Nyhet | 2010-06-08 | 10:52

Besök Forsmark i sommar

Besökare i Forsmarks bruk

Med över 17 000 besökare per år är Forsmark ett av Östhammars kommuns främsta turistmål. Sommartid flyttar besöksverksamheten till Forsmarks bruk, där en mängd kostnadsfria aktiviteter erbjuds för hela familjen.

Den guidade bussturen till kärnkraftverket och slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall är den populäraste aktiviteten. Bussturerna sker i samarbete med Svensk Kärnbränslehantering AB. Experimentverkstaden hör till favoriterna för barnen. I år finns en del nya experiment att göra samt ett mörkt upplevelserum. Dessutom erbjuds dagliga demonstrationer av de olika experimenten.

Nytt för i år är också utställningen om kärnkraft, elproduktion, strålning och miljö i Turistinformationen, som ligger i det gamla bruket. Sommarprogrammet erbjuder dessutom bruksvandring med guidad herrgårdsvisning, simulatorbesök och Bruksmuseum. I bruket kan du fika på caféet och besöka föreningen Forsmarks handkraft som också har en butik.

Sommarverksamheten i Forsmarks bruk börjar den 21 juni. Ta del av det fullständiga programmet genom att klicka på länken nedan.

Forsmarks sommarprogram