Nyhet | 2011-05-24 | 16:26

Besök Forsmark i sommar

Sommar i Forsmark

Om ungefär en månad drar Forsmarks sommaraktiviteter i Forsmarks bruk i gång. Då kan hela familjen njuta av en mängd kostnadsfria aktiviteter i vacker bruksmiljö. Nytt för i år är brödbak i den gamla bagarstugan, hunduppvisning och utställning av amerikanska bilar.

Forsmark är ett populärt turistmål i Östhammars kommun med mellan 15 000 och 20 000 besökare varje år. Sommartid utgår all besöksverksamhet från Forsmarks bruk, där turistinformationen är navet och samlingspunkten för ett flertal guidade turer.

Herrgårdsvisning, bruksvandring och bussturer förbi kärnkraftverket och till Biotestsjön samt Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall är populära och återkommande aktiviteter. För de yngre är experimentverkstaden med demonstrationer och elexperiment ett omtyckt inslag.

Nyheter i årets program är brödbak med provsmakning i den gamla bagarstugan, där du får du prova på att baka bröd i vedeldad stenugn. Östhammars Brukshundklubb visar upp hundar i parken vid klocktornet och på Borggården vid Nya Herrgården visas fina gamla amerikanska bilar i arrangemang av East-coasters Roselaw.

I programmen nedan läser du mer om alla aktiviteter. Välkommen!

Sommarprogram i Forsmarks bruk 2011
Specialevenemang 2011