Nyhet | 2009-09-16 | 12:03

Besöksrekord för Vattenfalls 100-årspaviljong

Energi- och Klimatdagen i Uppsala fick många besökare

Det blev svenskt besöksrekord för Vattenfalls Energi- och Klimatutställning i Uppsala där också Forsmarks Kraftgrupp medverkade. 4400 personer besökte paviljongen under Kulturnatten lördagen den 12 september.

Vattenfall fyller 100 år i år och detta firas bland annat med en utställning om energi och klimat. Utställningen besöker olika orter runt om i Sverige och på Kulturnatten i lördags var det Uppsalas tur. Paviljongen, som fanns på S:t Eriks torg, rymde ett stort antal aktiviteter för vuxna och barn: tips och råd om energieffektivisering i hemmet, information om Vattenfalls historia, utställning om CCS-teknik och vågkraft är några exempel. Det fanns också möjlighet att provköra Vattenfalls elmoped och barnen kunde göra olika typer av experiment.

Experiment för barn

Experter inom energislagen vind, vatten, värme samt kärnkraft fanns representerade och Forsmarks Kraftgrupp representerade kärnkraften.
- Det här var ett bra tillfälle för oss att berätta om kärnkraft. Många besökare kom fram och uttryckte en positiv inställning till kärnkraften, berättar Peter Jansson, chef för besöksverksamheten i Forsmark och värd under Energi- och Klimatutställningen.

Barn lär om energi