Nyhet | 2009-10-01 | 09:00

Bloggkampanjen Uppdrag Barn hjälper utsatta barn

Just nu pågår en webbkampanj där Vattenfall donerar pengar till World Childhood Foundation för blogginlägg på och om bloggen uppdragbarn.se. Målet är att stödja det viktiga arbetet i att förbättra levnadsvillkoren för utsatta och utnyttjade barn. Hittills har kampanjen uppmärksammats av nästan 800 bloggare och drygt 500 mikrobloggare, som har länkat till bloggen uppdragbarn.se, ett samarbete mellan World Childhood Foundation och Vattenfall. Resultatet är en summa på drygt 20 000 kr. - Vi är jätteglada för det här initiativet från Vattenfall, säger Maja Svenonius, informatör på Childhood. Det handlar inte bara om de pengar vi får in, mycket viktigt är också att vi nu har ännu en kanal för att berätta om vårt arbete. Vi når många fler genom en blogg än med bara vår egen hemsida.

Var med och hjälp till att sprida budskapet!

Bloggen Uppdrag Barn lanserades redan i fjol. Det som är nytt är den pågående kampanjen, som går ut på att Vattenfall donerar pengar till World Childhood Foundation då blogginlägg eller kommentarer görs som hjälper till att sprida deras budskap. Vattenfall donerar 2 kronor för varje kommentar som görs på uppdragbarn.se, 5 kronor för varje inlägg som görs i kampanjens forumtråd på familjesajten vimedbarn.se, 10 kronor för inlägg på mikrobloggar som till exempel Twitter som länkar till uppdragbarn.se och 20 kronor för samma typ av inlägg på bloggar. Gå in på www.uppdragbarn.se och läs mer om kampanjen. Och framför allt – var med och hjälp till att sprida budskapet!

Om World Childhood Foundation

  • Childhood arbetar för de barn som ofta glöms bort; gatubarn, barn på institutioner, sexuellt utnyttjade barn och unga mammor. Särskilt intresse ägnar organisationen åt flickor i svåra situationer.
  • Childhood har ingen egen personal ute på fältet utan utvärderar, bedömer och stödjer projekt och projektförslag från andra organisationer.
  • Childhood hjälper till i en uppstartsfas och ge ekonomiskt stöd tills projektet kan fortsätta av egen kraft. Idag stödjer Childhood runt 110 projekt i ett flertal länder.