Nyhet | 2012-09-20 | 17:14

Civilingenjörer jobbar gärna med energi

Vattenfallkoncernen, där Forsmark ingår, är en attraktiv arbetsgivare bland studenter. Bland civilingenjörer ligger Vattenfall på 4:e plats på listan över de 50 mest attraktiva arbetsgivarna. På första plats tronar Google.

Vattenfall attraktiv arbetsgivare för civilingenjörer

Vattenfall, och de bolag som ingår i koncernen, bland annat Forsmark, är en populär blivande arbetsgivare för studenter. Det står klart efter en undersökning som Framtidsföretagen tagit fram.

Framtidsföretagen har listat Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Listorna baseras på en internationell undersökning i 20 olika länder med över 400 000 studenter, som görs varje år av Employer Branding-företaget Universum.

Bland blivande civilingenjörer hamnar Vattenfall på plats 4 på listan över de 50 mest attraktiva arbetsgivarna.

När det gäller högskoleingenjörer kommer Vattenfall på plats 14 av 50 och handlar det om data/IT är platsen 38 av Topp 50.

Google har förstaplatsen för både civilingenjörer, högskoleingenjörer och data/IT.

- Jag tycker att undersökningen är mycket positiv för Vattenfall och därmed också för Forsmark. Om flera är intresserade av att arbeta inom Vattenfall så innebär det att flera är intresserade av att komma till Forsmark. Det är utmärkt eftersom vi har ett rekryteringsbehov och behöver ett starkt och attraktivt varumärke, säger Christina Sandström, personalchef på Forsmark.