Nyhet | 2012-02-16 | 11:19

Dags att söka sommarjobb

Sommarjobbare i experimentverkstaden för barn i Forsmark 2011

Välkommen att söka sommarjobb på Forsmark! Vi har flera intressanta sommarjobb för dig som går på gymnasiet eller universitet och högskola. Sista ansökningsdag är den 4 mars.

I år erbjuder Forsmark totalt cirka 50 sommarjobb i form av ferieanställningar för gymnasieelever och praktik för högskole- och universitetsstuderande.

Exempel på områden som man kan få jobba inom är: teknisk dokumentation, mekaniskt underhåll, montage, instrumentunderhåll, drifttekniska arbeten, ekonomi samt fastighetsskötsel.

– Sommarjobben på Forsmark ska ge arbetslivserfarenhet och personlig utveckling. Det är också ett viktigt sätt för oss att få in potentiella medarbetare, säger Richard Grönlund, ansvarig för skolkontakter på Forsmarks personalavdelning.

I flera fall har ett sommarjobb på Forsmark lett fram till en anställning i företaget.

– Vissa platser är öronmärkta för Bruksgymnasiets teknik- och energiprogram i Gimo samt för elever som läser på Forsmarks skola. Utöver det finns ett antal ferieanställningar för gymnasieelever som inte har koppling till Forsmarks prioriterade gymnasieskolor, säger Richard Grönlund, ansvarig för skolkontakter på personalavdelningen, FP.

Rekryteringen sker genom en gemensam process för alla Vattenfallbolag i Sverige och generell annonsering görs under "Lediga jobb" på www.vattenfall.se/jobb . Där finns det en platsannons för gymnasiestuderande och en för universitets- och högskolestuderande.

– Urvalet görs sedan av oss på Forsmarks personalavdelning, säger Richard Grönlund.

Vid urvalet för gymnasieungdomars ferieanställningar beaktas särskilt följande:

  • Minimiålder 16 år
  •  För Vattenfall/FKA-prioriterade utbildningar och skolor som vi samarbetar med.
  • Behov av praktikplats
  • Mångfald

Sista ansökningsdag är den 4 mars.
Målet är att alla kandidater ska kunna få svar på sina ansökningar under vecka 14.

Sök sommarjobb via Vattenfalls platsbank
Sommarjobbare på Forsmark