Nyhet | 2008-08-18 | 10:00

Dags för revision på Ringhals 1

Ringhals sista revisionsavställning för i år inleddes lördagen den 16 augusti när Ringhals 1 kopplades bort från elnätet.

I år är revisionen på Ringhals 1 lite längre än normalt och många åtgärder står på programmet.
Under den cirka sju veckor långa avställningen förses anläggningen med nytt bränsle och genomgår underhålls- och investeringsåtgärder. Allt för att göra Ringhals 1 redo för fortsatt säker och pålitlig elproduktion.
Bland annat görs utbyte av ställverk, omgummering och byte av rör och ventiler i saltvattenkylsystemet samt utbyte av skovlar i lågtrycksturbinerna.

Tack vare en nybyggd 3000 m3 stor bufferttank kan vatten från reaktorbassängen återanvändas vid nästa revision. Detta är ett exempel på Ringhals åtgärder för att ytterligare reducera utsläppen och samtidigt minska resursanvändningen.

Närmare 1000 personer kommer att vara involverade i revisionsarbetena, varav flertalet är entreprenörer från ett 50-tal olika företag.

Sedan förra revisionen har Ringhals 1 producerat ca 6 TWh (6 miljarder kilowattimmar) vilket är tillräckligt för att förse Göteborg med el under ett år.För vidare information om revisionen på R1, kontakta:
Blockchef Mats Ladeborn

För övriga frågor:
Ringhals kommunikationschef Gösta Larsen

T: 0340-66 70 00
Ringhals AB
430 22 Väröbacka

Läs mer

Revisionerna på Ringhals
Så arbetar vi med säkerhetsfrågor