Nyhet | 2009-09-08 | 09:00

De räknar med Ringhals

179 förstaårsstudenter på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg har blivit nya ägare till varsin avancerad kalkylator att använda i skolarbetet de kommande tre åren.

Glada gymnasister på Peder Skrivares skola

– Det vi vill ha i gengäld är ert intresse för natur- och teknikämnena, sa Ringhals kommunikationschef Gösta Larsen till de församlade eleverna i skolans aula vid utdelningen den 4 september. Vi räknar med er och vill uppmuntra er att läsa vidare och utbilda er inom de områden som är intressanta för oss i energibranschen.

– Ringhals är en spännande arbetsplats och dessutom en del av den europeiska energikoncernen Vattenfall. Vi kommer att finnas kvar som stor elproducent i många år, och vi behöver välutbildade medarbetare. Förhoppningsvis kommer ett antal av er att studera vidare för att så småningom söka jobb på Vattenfall och Ringhals.

På frågan hur många som hade någon anhörig på Ringhals åkte åtskilliga händer upp i luften.

Gösta Larsen

Gösta Larsen passade även på att berätta om Ringhalspriset som varje år tilldelas skolans bästa elever i matematik, fysik och kemi. På stående fot utlovades dubbel prissumma till den förstaårselev som blir först med att vinna – ett löfte som möttes av stormande applåder.

Därefter var det dags för eleverna att köa klassvis för att ta emot varsin papperskasse fylld med kalkylator, tillbehör samt reflexer och information om Ringhals

Helén McNamee överlämnar en kasse från Ringhals.

Ringhals sponsorsadministratör Helén McNamee skakar hand och överlämnar en kasse från Ringhals.

Ringlade kö av förväntansfulla gymnasister.

Även på den andra sidan av scenen ringlade kön av förväntansfulla gymnasister lång. Anna Stålnacke, chef för Ringhals kommunikationsavdelning, langar fram fler av de 179 kassarna.

Klasslistan signeras.

Efter att ha signerat klasslistan...

En koll i kassen om allt finns med.

...gällde det att kolla så att allt som skulle verkligen fanns med i kassen.

Några röster från eleverna

Tobias Nilsson

Tobias Nilsson har valt teknikprogrammet.
– Jag vill jobba inom dataprogrammering i framtiden. Matte och data är de ämnen som jag gillar bäst så kalkylatorn kommer jag att få mycket användning för.

Kajsa Pärleklint och Elsa Roxling

För Kajsa Pärleklint och Elsa Roxling är det naturvetenskap som gäller. Än har de inga bestämda framtidsplaner, men naturprogrammet ger många valmöjligheter.
– Jag har alltid gillat matte och det har man ju användning för inom många områden, säger Elsa. Inom kemi till exempel som också är kul.
– Biologi är mitt favoritämne, säger Kajsa.

Viktor Svensson

Viktor Svensson går också naturvetenskapsprogrammet och ser fram emot tre roliga och lärorika år på PS-skolan.
– Jag valde natur eftersom det är en bred utbildning som ger många valmöjligheter. I framtiden kommer jag antagligen att jobba med något som har anknytning till NO-ämnena, men vad vet jag ännu inte.

Andreas Olegård, Samuel Reindl och Joakim Svensson

Andreas Olegård, Samuel Reindl och Joakim Svensson på teknikprogrammet var snabba med att sätta i batterierna och få igång sina nya kalkylatorer.
– Helt klart ska vi till Ringhals. Vi gillar teknik. Att jobba med reaktorerna på Ringhals vore kul och kanske att sitta på kontor och dricka kaffe…

Läs mer

Ringhals studentaktiviteter
Peder Skrivares skola (nytt fönster)