Nyhet | 2013-06-05 | 16:33

Elev från Forsmarks skola vann Lingolympiaden

Herman Jansson från Forsmarks skola kommer att representera Sverige i 2013 års Internationella Olympiad i lingvistik och logik.

Lingolympiaden är en tävling i lingvistik och logik för gymnasieelever och är Sveriges uttagningstävling till den internationella olympiaden i lingvistik. Tävlingen, som i år hade 160 deltagare, arrangeras en gång om året som ett heldagsevent på Stockholms och Lunds universitet i Sverige.

Eleverna deltog individuellt i finalen där Herman Jansson blev uttagen som en av de åtta elever som får åka och tävla, i ett av de två lagen, i den internationella tävlingen i Manchester i slutet av juli.

Herman Jansson

– Tävlingen var en rolig utmaning i problemlösning där det viktiga var att kunna lösa logiska problem och vara analytisk. Målet var att ta sig till Manchester och den internationella finalen, säger Herman Jansson, som ser fram emot olympiaden där ett 30-tal länder deltar.

Tävlingen äger rum i Manchester, England, den 22-27 juli 2013.

Herman Jansson går på Forsmarks skola, en naturvetenskaplig och teknisk gymnasieskola med energiprofil som ägs och drivs av Forsmarks Kraftgrupp. Mer information om Forsmarks skola hittar du via länkarna sedan.

Internationella olympiaden i lingvistik och logik

Om Forsmarks skola

Till Forsmarks skola