Nyhet | 2009-06-08 | 13:45

Energi- och klimatvecka i Stockholm

I samband med Vattenfalls 100-årsjubileum har Vattenfalls VD och koncernchef Lars G. Josefsson bjudit in internationella föredragshållare, beslutsfattare inom branschen, politiker, experter, studenter och företrädare för andra samhällssektorer – sammanlagt 1 000 personer – till ett tredagarsseminarium i Stockholm den 9–11 juni.

Energi- och klimatvecka i Stockholm

– Vi ser hundraårsjubileet som ett tillfälle att belysa det globala arbetet för att motverka klimatförändringarna, energibranschens framtida utveckling och Vattenfalls bidrag till ett hållbart samhälle, säger Lars G. Josefsson.

Öppningsdagen den 9 juni är temat kopplat till Vattenfalls strategi Making electricity clean och bland de inbjudna talarna denna dag finns Sveriges vice statsminister och näringsminister Maud Olofsson, Stefan Henningsson från WWF och personer från Vattenfalls högsta ledning.

Den 10 juni fortsätter med temat Energi för ett hållbart samhälle. Bland onsdagens talare kan nämnas koncerncheferna för Siemens och Volvo, som ska ta upp några av de mest ambitiösa strategierna för uppbyggnaden av hållbara stadsinfrastrukturer, transporter och e-rörlighet.

Hans majestät kung Carl XVI Gustaf inleder seminariets sista dag, som är inriktad på intressenter på hög nivå, politiker och andra beslutsfattare och temat är vårt gemensamma ansvar för att hitta lösningar.

Läs mer om Vattenfalls energi- och klimatvecka på vår kampanjsajt där du kan följa evenemanget via webb-tv, dagliga rapporter, RSS, twitter och en blogg.
www.vattenfall100.se (nytt fönster, på engelska)