Nyhet | 2009-06-11 | 13:50

Energi- och klimatveckan inne på sin sista dag

I samband med Vattenfalls 100-årsjubileum har Vattenfalls VD och koncernchef Lars G. Josefsson bjudit in internationella föredragshållare, beslutsfattare inom branschen, politiker, experter, studenter och företrädare för andra samhällssektorer - sammanlagt 1 000 personer - till ett tredagarsseminarium i Stockholm den 9-11 juni.

- Vi ser hundraårsjubileet som ett tillfälle att belysa det globala arbetet för att motverka klimatförändringarna, energibranschens framtida utveckling och Vattenfalls bidrag till ett hållbart samhälle, säger Lars G. Josefsson.

Mingel på Stockholm Climate week

Öppningsdagen den 9 juni var temat kopplat till Vattenfalls strategi Making electricity clean och bland de inbjudna talarna denna dag finns Sveriges vice statsminister och näringsminister Maud Olofsson, Stefan Henningsson från WWF och personer från Vattenfalls högsta ledning. Idag, den 10 juni fortsatte med temat Energi för ett hållbart samhälle. Bland onsdagens talare kan nämnas koncerncheferna för Siemens och Volvo, som ska ta upp några av de mest ambitiösa strategierna för uppbyggnaden av hållbara stadsinfrastrukturer, transporter och e-rörlighet.

Hans majestät kung Carl XVI Gustaf inleder seminariets sista dag, som är inriktad mot intressenter på hög nivå, politiker och andra beslutsfattare och temat är Ansvar för att hitta lösningar. Nyhetsartiklar och videoklipp från seminariet publiceras löpande här på Vattenfall Newsroom under hela veckan.

För fler nyheter

Vattenfall Newsroom (nytt fönster)