Nyhet | 2008-12-15 | 18:00

European Excellence-pris tilldelas Vattenfall för klimatinitiativ

Vattenfall har fått pris av European Excellence awards för vårt klimatsignaturinitiativ. Tävlingen, som anordnades för andra året i rad, belönar kommunkiationsinsatser på internationell nivå. Prisutdelningen hölls i Budapest och Vattenfall vann pris i energiklassen för ett initiativ som syftar till att uppmuntra beslutsfattare att fatta rätt beslut för klimatet. - Priset är ett erkännande av att vi lyckats väl med en internationell mobilisering i klimatfrågan. Vi uppmanar människor i olika länder att med sitt namn uttrycka stöd för tre avgörande punkter: Ett globalt pris på koldioxidutsläpp, Stöd för utveckling av klimatvänlig teknik och Klimatkrav på produkter, säger Carolina Wallenius, kommunikationsdirektör på Vattenfall. Vattenfall arbetar i tre steg med initiativet:
  1. Annonsering för att uppmärksamma klimatinitiativet och sajten http://klimatsignatur.vattenfall.se/.
  2.  Webbesökarna skriver på ett manifest som innehåller tre åtgärder för att få bukt på klimatförändringarna.
  3.  Event som samlar lika många orange figurer som antalet signaturer i samband med klimatmöten i städer runt om i Europa. Hittills har de orange figurerna varit i sju städer, senast vid klimatmötet i Poznan.
Initiativet har pågått sedan oktober 2008 och kommer pågå fram till klimatmötet i Köpenhamn 2009. Hittills har nära 230 000 personer skrivit under manifestet. Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.