Nyhet | 2010-01-22 | 06:40

Explosion och brand vid Jordbro värmeverk

En byggentreprenörs container har exploderat vid Vattenfalls värmeverk i Jordbro. Explosionen var kraftig och orsakade stora materiella skador, men inga personer kom till skada. Orsaken till explosionen är inte känd; polisen har startat en utredning. Värmeverkets produktion påverkas inte av explosionen, utan fjärrvärme levereras som vanligt till kunderna.

Explosionen skedde klockan halv ett på natten till fredag i en av byggentreprenörens containrar, där verktyg till det pågående bygget av kraftvärmeverket förvaras. Explosionen startade en brand i byggcontainrar och byggbaracker som stod bredvid. Glasfasaden på värmeverket 25 meter därifrån fick stora skador. Aktiviteter för att återställa fasaden påbörjades under natten.

Polis och brandkår kom till platsen och branden släcktes. Polisen har spärrat av olycksplatsen och tekniker kommer på förmiddagen.

Produktionen av fjärrvärme påverkas inte av olyckan, utan leveransen av fjärrvärme fortsätter som vanligt till kunderna. Bygget av det nya kraftvärmeverket fortsätter som planerat.

För vidare information, kontakta:
Therése Sandström, medieansvarig Vattenfall Heat Nordic, telefon 070-28 21 670

Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10.