Nyhet | 2012-03-09 | 09:45

Fler OS-medaljer med Vattenfalls stöd

Tack vare samarbetsprojektet mellan Vattenfall och Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, får 41 idrottare möjlighet att satsa fullt ut i jakten på sina stora mål, olympiska medaljer. - Det är ”grymt” att få chansen att bli så bra som möjligt, säger Therese Lundqvist, 21, lerduveskytt som satte nytt juniorvärldsrekord med 74 av 75 träffar i J-VM 2009. Hon är en av 33 unga talanger som med stöd av Vattenfall ska ges rätt förutsättningar att nå olympiska höjder. För Johan Eurén, grekisk-romersk brottare i 120 kilosklassen, öppnas nya möjligheter. - Utan stöd utifrån går det inte att nå världsklass. Nu kan Brottningsförbundet ta in utländsk sparring till mig, vilket det inte hade funnits pengar till annars. Ständig strävan Vattenfall har tillsammans med SOK utarbetat en sponsormodell som bygger på ett partnerskap och långsiktighet. Stödet löper till att börja med i fem år och talangerna ska få den uppbackning som krävs. Specialidrottsförbundens knappa ekonomier ska inte behöva lägga hinder i vägen för löften som vill göra helhjärtade satsningar. Elisabeth Ström, kommunikationsdirektör på Vattenfall: - Vattenfall är ett ingenjörsföretag som ständigt strävar efter att utveckla och förbättra sig. Samma strävan driver elitidrottare; genom målmedvetet och envist arbete når de sina mål. De blir goda förebilder - som vi gärna associeras med - och viktiga inspirationskällor för yngre förmågor. OS ger global uppmärksamhet, men även på det regionala och lokala planet, där idrottstalangerna är verksamma, får Vattenfall en naturlig koppling, i och med sitt långsiktiga stöd. [caption id="attachment_16024" align="alignleft" width="250" caption="Fr.v. Therese Lundqvist, skyttesport, Johan Eurén, brottning, Anette Norberg, curling, Anna Holmlund, skicross och Frida Svensson, rodd."]Fr.v. Therese Lundqvist, skyttesport, Johan Eurén, brottning, Anette Norberg, curling, Anna Holmlund, skicross och Frida Svensson, rodd.[/caption]
Team Vattenfall Förutom 33 idrottare på väg mot världstoppen, får även åtta etablerade världsstjärnor fullt stöd för sin OS-satsning. De ingår i Team Vattenfall och ska dela med sig av sin erfarenhet till de övriga. Team Vattenfall är: Rolf-Göran Bengtsson, ridsport, Fredrik Lööf, segling, Lisa Nordén, triathlon, Frida Svensson, rodd, Charlotte Kalla, längdskidor, André Myhrer, alpint och Anette Norberg, curling.
Roddaren Frida Larsson: - Det känns stort att Vattenfall tror på mig, det här stödet kommer att göra skillnad. Gärna en OS-medalj redan i sommar men framför allt betyder stödet att jag kan ta nya tag mot OS 2016. Vattenfall har valt samma sponsormodell i Tyskland och Nederländerna, där samarbete med de Olympiska kommittéerna lett till likadana upplägg, där åtta etablerade stjärnor får stöd liksom runt trettio talanger i vardera land.