Nyhet | 2009-02-12 | 09:20

Flytande hotell ger husrum åt kärnkraftsarbetare

För att klara inkvarteringen av de ovanligt många entreprenörer som väntas till Ringhals under årets revisioner kommer ett flytande hotell att angöra Videbergshamn.

Hotellpråmen Bibby Challenge hyrs in av Ringhals leverantör Westinghouse och kommer att ge husrum åt revisionspersonal som ska slutföra det stora moderniseringsprojektet TWICE på Ringhals 2. Ett helt nytt kontrollrum ska installeras och anläggningens instrument- och kontrollutrustning bytas ut.

I mitten av maj kommer det flytande hotellet, som idag ligger i Norge, att bogseras på plats. Ankringsplats blir den kajplats i Videbergshamn som M/S Sigyn brukar använda. Hotellet blir kvar till mitten av september.

90 meter lång, 24 meter bred och fyra våningar hög kommer hotellpråmen att ge bostad åt cirka 300 revisionsarbetare. De boende kommer att ha tillgång till restaurang, gemensamhetsutrymmen för motion och fritidsaktiviteter samt tvättanläggning.

Söndagen den 17 maj blir det öppet hus och alla intresserade är hjärtligt välkomna att gå ombord. Välkommen också till Ringhals Infocenter som har söndagsöppet denna dag.

Bibby Challenge

Det flytande hotellet Bibby Challenge ska bogseras från Norge till Ringhals i början av maj. Foto: Westinghouse

Läs mer

Vad händer under årets revisioner på Ringhals?