Nyhet | 2011-05-23 | 08:45

Flytande hotell ger husrum på Ringhals

Ett flytande hotell vid kajen i Videbergshamn ger övernattningsmöjlighet för de ovanligt många inhyrda entreprenörer som ska arbeta på Ringhals i sommar.

Det flytande hotellet till havs
Med hjälp av två bogserbåtar och en lots anlöpte det flytande hotellet Bibby Bergen hamnen i Videberg den 13 maj. På bilden passeras Bua fyr.

1700 entreprenörer
Cirka 1700 inhyrda entreprenörer från 80 olika företag kommer att arbeta under revisionen. Ringhals ordinarie hotellrum räcker då inte till. För att ge personalen möjlighet att bo i närheten av arbetsplatsen, hyr Ringhals in Bibby Bergen – ett 100 meter långt och 26 meter brett flytande hotell med 182 enmanshytter. Hotellpråmen är utrustad med reception, motionsanläggning och tv-rum.

Bibby Bergen bogseras till Ringhals
Stor revision
Med start den 31 maj inleds en av de mest omfattande revisionsavställningarna någonsin på Ringhals. Under tre månader ska stora moderniseringar och utbyten av komponenter ske i reaktorsystemen och turbinanläggningen på Ringhals 4. Bland annat byts ånggeneratorer, tryckhållare, högtrycksturbiner, mellanöverhettare och nya lågtrycksförvärmare installeras.

Bibby Bergen lägger till i Videbergshamn

Läs mer
Kraftinsats på Ringhals i sommar
Årets revisioner på Ringhals