Nyhet | 2012-07-17 | 14:10

Folkfest på Fallens dagar i Trollhättan 20-22 juli

Den 20-22 juli är det dags för årets folkfest med underhållning för hela familjen. Missa inte fallpåsläppen, ett mäktigt skådespel när dammluckorna öppnas och vattnet forsar fram i den gamla strömfåran i Trollhättans fall- och slussområde.

Fallens Dagar i Trollhättan

Vattenfalls aktiviteter under Fallens dagar handlar om OS, elbilar och energi. Att nå sina mål kräver energi och långsiktigt engagemang. Det gäller oavsett om man vill vinna OS, jobba för en bättre miljö eller sänka sina energikostnader. I år finns Vattenfall på plats på Hansenplatsen, på Drottningtorget och i Insikten.

Provkör elbil

På Drottningtorget kan besökare under fredag och lördag provköra Vattenfalls nya Volvo V60 Plug-in Hybrid. Den är resultatet av ett unikt samarbete initierat av Vattenfall med biltillverkaren Volvo, där företagen med hjälp av sina specialkompetenser skapat bilen som både är en hybridbil, elbil och en kraftfull dieselbil. Där visas också olika laddlösningar under temat e-mobility.

Träffa OS-talanger

På Hansenplatsen kan besökaren själv få prova på att paddla och cykla. Vattenfalls OS-talanger finns på plats som coacher och hjälper till. Vattenfall har ett långsiktigt engagemang i Svenska Olympiska Kommitténs talangprogram och sponsrar även team Vattenfall – både morgondagens idrottsstjärnor och nuvarande OS-atleter.

I tältet kan besökarna dessutom få smarta energispartips av vår expert inom energieffektivisering. Det finns också möjlighet att tävla om fina OS-priser i en tipstävling.

Guidade visningar

Från Energihuset Insikten utgår de guidade visningarna av Olidans kraftstation. Besökare får där lära sig hur vatten blir till el. Den nyinvidga interaktiva utställningen i Insikten visar hur flera olika kraftslag fungerar och ger energi.

– Vi vill få tillfälle att träffa kunder och allmänhet och samtidigt bidra med roliga aktiviteter för hela familjen, säger Helena Åkerlind som ansvarar för eventet på Vattenfall. Vi vet att våra kunder uppskattar att träffa oss och få möjlighet att ställa frågor direkt till oss som jobbar här.

Fallpåsläppen är klockan; 12, 14, 16, 18, 20 samt klockan 23 (med belysning).
Läs mer om programmet här:
Fallens dagar (nytt fönster)  
Fallens Dagars programtidningen (nytt fönster)

Vattenfall är huvudsponsor till Fallens Dagar i Trollhättan.
Läs mer om vår sponsring:
Lokal sponsring