Nyhet | 2010-02-15 | 10:00

Fotoutställning: Ett dygn på Ringhals

Ett kärnkraftverk är en arbetsplats full av liv 24 timmar om dygnet. Fotoutställningen "Ett dygn på Ringhals" visar spännande, intressanta, ovanliga och högst vanliga verksamheter som pågick på Ringhals den 7-8 juli 2009.

Fotoutställning

Annika Örnborg och Charlotta Eldelind på Ringhals kommunikationsavdelning tog med sig varsin kamera och fångade ögonblick ur vardagen ett helt vanligt dygn.

Välkommen att se fotoutställningen som visas på Scandinavian Photo i Mölndal den 15 februari - 31 mars.
Utställningen har tidigare visas på Vattenfall-kontor runt om i Sverige. Nu finns chans även för allmänheten att se bilderna.

Här är ett smakprov från utställningen:

10.49 Brandövningsplatsen

Klockan 10.49 Brandövningsplatsen
Ringhals interna räddningsstyrka är redo dygnet runt och övar regelbundet – idag övas rökventilering och rökdykning. Thomas Ribbe är internt räddningsbefäl, en post som också bemannas dygnet runt och som för befälet över den interna räddningsstyrkan vid en brandutryckning.

11.09 Företagshälsovården

Klockan 11.09 Företagshälsovården
Bodil Berntsson är på hälsoundersökning som man gör varje eller vart tredje år beroende på hur gammal man är. Det är dags för hörseltest och Marianne Lindberg från Previa instruerar.

21.57 VHI-torpet

Klockan 21.57 VHI-torpet
Efter några timmar i kontrollrummet på Ringhals 3 har Bengt Carlsson satt sig vid datorn i torpet där han bor under sitt skift som vakthavande ingenjör – VHI. Utanför arbetstid är VHI vd:s förlängda arm med alla befogenheter och ansvar om något händer.

02.19 Parkeringen

Klockan 02.19 Parkeringen
Bara ett fåtal bilar kvar på den dagtid så välfyllda parkeringen.

Här finns utställningen

Scandinavian Photo, Mölndal (nytt fönster)

Mer information

Om Ringhals