Nyhet | 2007-05-11 | 10:20

Framgångsrika Forsmarkselever

Elever från Forsmarks skola har åter vunnit pris i en kunskapstävling. Den här gången är det Kemiolympiaden, som arrangeras varje år av Svenska Kemistsamfundet.

Fr. v. Fredrik Wahlqvist, Erik Rosendahl, Patrik Johansson. På bilden saknas Simon Ceder.

Fr. v. Fredrik Wahlqvist, Erik Rosendahl, Patrik Johansson. På bilden saknas Simon Ceder.

I årets final deltog 26 gymnasieskolor, totalt 102 elever. Forsmarks skolas elever Patrik Johansson, Erik Rosendahl och Simon Ceder gratuleras för sina utmärkta insatser. Patrik placerade sig individuellt på sjunde plats och totalt kom skollaget på tredje plats, den bästa placeringen i skolans historia.

Även på biologisidan har det hållits en olympiad. Där placerade sig laget från Forsmark på en hedrande 13:e plats. I laget deltog Patrik Johansson, Simon Ceder och Fredrik Wahlqvist.

- Vi jobbar hela läsåret med olympiaderna i sikte och det är kul att vara med säger Patrik Johansson innan gänget hastar vidare till dagens nästa punkt som är skrivning i Hållfasthetslära.

___________________________________________________

Forsmarks skola ligger i norra Roslagen, i en naturskön miljö med gamla anor. Skolan är ett gymnasium med data-, energi-, natur- och individuell profilering på det naturvetenskapliga programmet årkurs 2-3.

Skolan erbjuder ett stort urval av lokala kurser inom data, energi, matematik, språk med mera. Forsmarks skola ägs och drivs av Forsmarks Kraftgrupp AB med Östhammars kommun som huvudman.

Läs mer om skolan på Forsmarks skolas hemsida