Nyhet | 2007-06-06 | 08:00

Gimo-elever fick besök av Mattias Klum under klimattävlingen

Gimo-elever fick besök av Mattias Klum under klimattävlingen

Vattenfall och National Geographic har etablerat ett samarbete och utlyst en tävling om klimatförändringarna. Eleverna på Gimo bruksgymnasium fick under veckan besök av Mattias Klum, naturfotografen från Uppsala som brinner för miljöfrågor.

Gimo-elever fick besök av Mattias Klum under klimattävlingen

Tävlingen är öppen för alla europeiska ungdomar mellan 14 och 19 år, och det förväntade resultatet är många bra förslag till att minska klimatförändringarna i världen.

Eleverna från samhällsprogrammet på Gimo bruksgymnasium har redan kommit igång med arbetet och lyssnade intresserat på de inspirerande budskapen som Mattias Klum presenterade. Han poängterade dock att det inte handlar om att ta ett steg tillbaka i utvecklingen, utan snarare om att använda den smarta teknik vi har idag till att minska energiförbrukningen.

- Tänk på vad du kan bidra med. Handla lokala produkter, välj en bra hårspray, knäpp av alla apparater när du inte använder dem. Det är det lilla som alla vi tillsammans kan göra som i det stora hela ger effekt. Det är inte för sent att reparera de skador vi åstadkommit, men vi måste välja väg nu, säger Mattias engagerat.

Första pris till elev eller skolklass från Europa är en studieresa till Washington med sightseeing och besök på National Geographics huvudkontor! Förstapristagare från Sverige vinner en resa till ishotellet i Jukkasjärvi med studiebesök på vattenkraftverket i Porjus. Till de lokala eleverna från Östhammars kommun, har Forsmarks Kraftgrupp utlovat ett första pris i form av ett VIP-besök med överraskning.

Läs mer om tävlingen här