Nyhet | 2008-03-06 | 11:16

Hélène Biström Sveriges mäktigaste affärskvinna

Veckans Affärer har utsett Vattenfall Nordens vice chef Hélène Biström till Sveriges mäktigaste affärskvinna. Onsdagen den 5 mars fick hon ta emot en prestigefull utmärkelse av kronprinsessan Victoria.

Motiveringen till Hélène Biströms förstaplats på Veckans Affärers lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor lyder: "Lyser starkast på svensk energimarknad. Som vice chef för Vattenfall Norden, styr hon den operativa verksamheten i Norden med 9.500 anställda."

Hélène Biström har en gedigen bakgrund inom Vattenfall och har erfarenheter från många olika delar av verksamheten. Hon förstår att hon finns på listan över dem som rankas som mäktiga eftersom energifrågan är en av vår tids viktigaste frågor och i energibranschen är hon definitivt en maktfaktor att räkna med.

Hélène har aldrig känt något starkt behov av att byta arbetsgivare. Under sina 24 år på Vattenfall har hon steg för steg tagit sig an större ansvar inom olika affärsområden. Att utmärkelsen går till en person med så stark förankring i verksamheten och i branschen är ett erkännande för hårt arbete och genuin kunskap.

För Hélène är det viktigt att vara trygg i sig själv för att vara en bra ledare. Idag har hon rollen som vice chef Norden.

Vattenfall vill framföra sina varmaste gratulationer.

För vidare information, kontakta:
Hans von Uthmann
Vice vd, chef för Business Group Norden