Nyhet | 2010-12-20 | 15:55

Huddinge laddar för framtidens elfordon

Nu kan Huddinge och Vattenfall på allvar ladda för framtidens fordon. De första laddstolparna är på plats för elbilar, laddhybridbilar, elmopeder och elcyklar.
Nu kan huddingeborna ladda sina elfordon
Nu kan huddingeborna ladda sina elfordon
-Vi vill underlätta för alla som bor och vistas i Huddinge att göra klimatsmarta val och då är detta ett sätt av många, sa kommunalrådet i Huddinge Tomas Hansson när kommunen tillsammans med Vattenfall inviger kommunens nya laddstolpe i Huddinge centrum.
Huddinge kommun bjuder på strömmen ur laddstolpen och några av kommunens attraktivaste parkeringsplatser är reserverade för framtidens elfordon. För de kommuninvånare som redan kör elfordon går det att ladda vid infartsparkeringarna i Huddinge centrum, Stuvsta och Skogås. Varje stolpe har ett uttag och kan användas konstnadsfritt under hela dygnet. - Vattenfall Services kan erbjuda allt som behövs för att bygga upp en fungerande laddinfrastruktur, säger Jonas Gustavsson från Vattenfall Services. I Huddinges fall innebär detta hela vägen från förstudie och åtgärdsplan till genomförandet av själva byggnationen. - Vi är väldigt glada över att Huddinge kommun har valt vårt koncept för uppsättandet av laddstolpar och att vi därigenom hjälper kommunen i deras miljöarbete, avslutar Jonas Gustavsson