Nyhet | 2010-03-10 | 15:17

Huib Morelisse blir vd för Nuon

Huib Morelisse (45) har utsetts till ny vd för Vattenfalls dotterbolag Nuon. Han tillträder sin nya post den 1 juli 2010.

Nuons nuvarande vd Øystein Løseth är mycket nöjd med utnämningen:

– Vi är stolta över att ha funnit Huib Morelisse som min efterträdare. Han har omfattande internationell erfarenhet inom energivärlden och vi tror att han är väl rustad för att nå Nuons utmanande mål som en del av Vattenfallkoncernen. Jag ser fram mot att arbeta med honom.

Huib Morelisse och Nuons finansdirektör Peter Smink kommer att utgöra företagets ledningsgrupp från och med den 1 juli. Från samma datum blir Huib Morelisse medlem av Vattenfalls koncernledning som chef för Business Group Benelux.

Huib Morelisse började 2002 på RWE i Tyskland som direktör för Mergers & Acquisitions. 2005 blev han direktör för Corporate Strategy. 2007 flyttade han till Nederländerna som vd för RWE:s holländska verksamhet, och senast som Chief Technology Officer (CTO) för det holländska energiföretaget Essent (en del i RWE). Huib Morelisse har tidigare arbetat för el- och energikoncernen Goldman Sachs & Co i Storbritannien och USA.

Nuon är ett energiföretag vars 6 000 medarbetare betjänar cirka tre miljoner kunder, företag och organisationer i Nederländerna, Belgien och Tyskland. Dess främsta uppgift är att leverera energi som är så tillförlitlig, prisvärd och ren som möjligt. Nuon producerar och levererar gas, el, värme och kyla och hjälper kunder att effektivisera sin energianvändning. Nuon är ett dotterföretag till Vattenfall.

För vidare information, kontakta:
Mark Vadasz, chef PR- och Medierelationer, telefon 08-739 60 66, mobil 070-344 61 50.


Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon 08-739 50 10.