Nyhet | 2007-03-29 | 17:00

Inlandskraft hjälper kvinnor på styrelsepraktik.

Marie Forsell en kvinnlig företagare från Västerbotten samt VD för Kubera Production deltar i projektet Styrelsepraktik för kvinnor som stöds av Vattenfall Inlandskraft.

Marie Forsell har engagerat sig i att fler kvinnor borde få chansen att komma in i bolagens styrelser. Idag består svenska bolagsstyrelser i genomsnitt av 82 procent män och det är ingen bra fördelning enligt Marie Forsell.

Projektet har som mål att skapa nätverk mellan kvinnor och dessutom kunna erbjuda styrelsepraktik för kvinnor där de under en period får delta i ett riktigt styrelsearbete.

- Jag gick med för jag tycker det är viktigt att kvinnor kommer ut och får träna på styrelsearbete och kunna skapa egna nätverk. Det är viktigt att kvinnor kan skapa sig egna nätverk så vi kan hitta igen varandra, säger Marie Forsell.

Hon har märkt att alla företagare har varit mycket positiva till projektet och hon tror att de allra flesta verkligen vill få in fler kvinnor i styrelserna men problemet för styrelserna är ofta att de helt enkelt saknar kontakter med intresserade kvinnor.

- Jag tror att företagens styrelser har behov av den erfarenhet som vi kvinnor kan bidra med. Precis som överallt annars i samhället så har människor behov av organisationer som kompletterar varandra där det finns både män och kvinnor, säger Marie Forsell.

Själv har hon fått stor hjälp av Vattenfall Inlandskraft som förmedlat en kontakt med företaget AC Cellplats i Dorotea där Marie Forsell ska få göra sin styrelsepraktik.

Referat från ett inslag i SR P4 Västerbotten, den 29/3 av Ola Ekström