Nyhet | 2012-03-06 | 08:37

Jenny Larsson ny vd för GEAB

Jenny Larsson, ny VD på GEABJenny Larsson är ny vd för Vattenfalldelägda Gotlands Energi AB (GEAB) och börjar den 1 april. Hon arbetar i dag som marknads- och distributionschef för Vattenfall Värme i Sverige.

Civilingenjören Jenny Larsson inledde karriären på Vattenfall som trainee 1998, året efter examen från Uppsala universitet. Sedan dess har den 38-årige Sigtunabon, ursprungligen från Gävle, arbetat inom affärsområdena Distribution, Services och Värme varav de senaste tio åren på olika chefspositioner.
- Jag tycker att det är väldigt inspirerande att komma in i en organisation, se hur verksamheten kan utvecklas, formulera en vision och stiga på tåget tillsammans med medarbetarna. Belöningen kommer då man känner att det verkligen börjar hända saker. Roligast är det när vi skapar värde för både kunden och vår egen affär.

Engagerad, nyfiken och med en förmåga att få saker att hända. De styrkorna besitter Jenny Larsson enligt egen utsaga.
- Jag har lätt för att bli engagerad i verksamheten - det är därför jag också finner en bra balans i att ta en löprunda efter en intensiv arbetsdag för att reflektera och ladda energi. Jag känner starkt för att ta saker ”ett steg längre” och se möjligheterna vi kan skapa tillsammans med medarbetarna i verksamheten.

Om några veckor, den 1 april, tar Jenny Larsson över som vd för GEAB där ekonomichefen Håkan Karlsson varit tillförordnad sedan Anders Mårtensson slutade den sista september i fjol.
- GEAB är ett stabilt och solitt bolag med en viktig lokal förankring. Många spännande saker på gång och i takt med att vindkraftsexpansionen och Smart Grid Gotland tar än mer fart, är GEAB ett högintressant bolag att jobba på.

Jenny Larsson är välbekant med Gotland sedan tidigare, men då i rollen som turist. Till sommaren flyttar hon med familjen till ön.
- När jag har varit vd för GEAB i ett år så är ägarna förhoppningsvis stolta över ett aktivt bolag som bidrar till att utveckla energibranschen och samtidigt tar plats i näringslivet och samhället på Gotland.

GEAB med cirka 150 medarbetare och 38 000 el- och fjärrvärmekunder omsätter årligen drygt 400 miljoner kronor. Gotlands Energi AB är samägt av Vattenfall (75 procent) och Region Gotland (25 procent).

Fakta Jenny Larsson

Ålder: 38
Familj: make och två barn (fyra och sex år)
Bor: Sigtuna, flyttar till Gotland till sommaren
Intresse: färg och form i natur, inredning och mat, utomhusaktiviteter med familj och vänner, tältsemester på en öde strand är exempelvis toppen