Nyhet | 2012-02-14 | 16:45

Koll på elförbrukningen i realtid via webben med nya EnergyWatch

Vattenfall har nu släppt den nya modellen av EnergyWatch som avslöjar hemmets energitjuvar. Den nya modellen fungerar på alla typer av elmätare och förbrukningen kan ses i en vanlig webbläsare. Installationen av boxen görs lätt av kunden själv.

– Den nya modellen fungerar på samtliga elmätare på marknaden oavsett synligt eller osynligt ljus. Den fungerar både på Mac och PC och ger kunden en tydlig överblick över elförbrukningen, säger Sven Johansson, produktspecialist för EnergyWatch.

EnergyWatch visar elförbrukningen i hemmet i realtid. Informationen sparas och kunden kan lätt göra jämförelser olika perioder elförbrukning, exempelvis vecka för vecka eller år för år.

– Den nya modellen har ytterligare funktionalitet. Kunden kan gå in i ett analysläge och då få fram specifika effektuttag. En apparat kan ha olika effektuttag beroende på hur apparaten används men det är möjligt att se effektuttaget för produkter som drar över 100 watt.

EnergyWatch vänder sig främst till villaägare. Med hjälp av Energywatch kan en villaägare hitta sätt att minska sina elkostnader med upp till 20 procent. Kunden kan lätt själv installera EnergyWatch vid sin elmätare. Det krävs också att kunden har ett trådlöst nätverk, wi-fi, och en dator.

Just nu är det kampanjpris på nya Energy Watch, 990 kronor. Ordinarie pris är 1449 kronor. Kampanjpriset är tidsbegränsat och gäller endast fram till 31/3. Det är ingen månadsavgift under 2012, därefter 19 kronor i månaden. Är du intresserad av nya Energy Watch finns den att köpa i Energibutiken på vattenfall.se.

Läs mer om produkten:

EnergyWatch
Energibutiken (nytt fönster)